Koncept jako z jiného světa. Infinix ukázal telefon s rekordním 160W nabíjením

  • Čínská značka Infinix se pochlubila svým koncepčním telefonem
  • Má zajímavě zakřivený displej, foťák s 60× zoomem a zadní kryt měnící barvu jako chameleon
  • A 160W dobíjení? Za jednu minutu dobijete 18 procent baterie

Čínská značka smartphonů Infinix není v našich končinách prakticky neznámá, přesto stojí za to si zmínit futuristický Concept Phone 2021, který se pyšní 160W rychlonabíjením a dalšími vymoženostmi, které u současných smartphonů jen tak nenajdete. 

Začněme 6,67" AMOLED displejem s Full HD+ rozlišením, který má velké zakřivení bočních hran (88°), takže na bocích nezbylo místo pro žádná tlačítka. Ochranu panelu zajišťuje 3D sklo. Na zádech je připraven hlavní 64MPx fotoaparát, širokáč se 120° úhlem záběru a teleobjektiv až se 60× digitálním zoomem. Optické přiblížení se zastavilo na hodnotě 10×. Zajímavostí je i samotný zadní kryt s logem NOW, který je šedý. Ovšem při nabíjení se záda zbarví do modra díky kombinaci elektrochromické a elektroluminiscenční vrstvy. Při příchozím hovorů se mohou záda zase barevně rozblikat.

A když už jsme nakousli nabíjení, můžete se těšit na rekordní dobíjecí výkon 160 Wattů! Integrovanou 4 000mAh baterii tak dobijete za rovných 10 minut, za první minutu baterie poskočí o více než 18 procent. Infinix si při nabíjení hlídá teploty pomoci dvaceti teplotních čidel a nechybí ani 60 bezpečnostních mechanismů, díky nimž teplota baterie při nabíjení nikdy nepřesáhne 40°C. Při nabíjení se používá kombinace polovodičových komponent z dusičnanu galitého a karbidu křemíku. Nabíječka dále podporuje standardní protokoly a je kompatibilní i s jinými zařízeními, např. s notebooky.

Podívejte, jak rychle se dobijí baterie při 160W dobíjení přes kabel:

Koncept od Infinixu pohání 64bitové osmijádro se dvěma výkonovými jádry Cortex-A76 taktovanými na 2,05 GHz a s šesti úspornějšími 2GHz jádry Cortex-A55, což by mohlo sedět na Mediatek Helio G95. Uvnitř koncepčního telefonu běží Android 11. Jaké plány má výrobce s konceptem do budoucna, zatím není jasné. Je však potěšující, že koncept neskončil jen na papíře, ale že se jedná o funkční telefon, který prozatím skončí v šuplíku. Jak se vám tento koncept líbí?

Diskuze (5) Další článek: Oppo zahájí boj o český trh se dvěma 5G smartphony a bezdrátovými sluchátky

Témata článku: , , , , , , , , , , , , Full HD, Infinixu, Zadní kryt, Končina, Čínská značka, Úkaz, Telefon, Jin, Dobíjení, Zoom, Chameleón, Watt, Koncept,