Kde bude stát skříň a kde pohovka? Ikea pouští AR aplikaci pro plánování interiéru na Android

Nábytkářský gigant loni uvedl aplikaci Ikea Place, která pomocí rozšířené reality (AR) pomáhá uživateli naplánovat si a virtuálně vyzkoušet rozmístění nábytku v interiéru. Donedávna bylo možné (až na jednu výjimku od Lenova) aplikaci používat pouze na platformě iOS, nově je možné vyzkoušet ji také na Androidu.

Zpřístupnění pro Android úzce souvisí s aktualizací platformy ARCore od Googlu a její rozšíření na více modelů smartphonů. Dříve Google používal platformu Tango, která ale vyžadovala speciální fotoaparát a z komerčně prodávaných zařízení ji podporoval pouze jeden model od Lenova a jeden od Asusu.

Androidová verze aplikace obsahuje nový nástroj vizuálního hledání, pomocí kterého snadno vyhledáte prohlížený produkt v katalogu Ikea. Stačí jen namířit fotoaparát konkrétní kus nábytku a pokud je daný artikl v databázi, aplikace ho zobrazí. Aktuálně Ikea Place eviduje 3 200 různých artiklů, což je jen zlomek nabídky nábytkářské firmy. Další produkty ale mají do databáze přibývat.

Váš názor Další článek: Tak má vypadat ukázková aktualizace. Nejnovější verzi MIUI dostane 30 modelů Xiaomi

Témata článku: , , , , , , , Aplikace, Pro +, Nový nástroj, Plánování, Prodávané zařízení, PLA, Ikea Plac, Platforma, Interiér, Skříň, Ike Plac, Kus nábytku, Lenovo Asus,