Jednoduchá oprava? Ale kdeže. Galaxy S21 Ultra je hůře opravitelný než Galaxy S21

Server iFixit rozebral do šroubku Samsung Galaxy S21 Ultra, a podle jeho vyjádření je telefon stejně obtížně opravitelný jako loňský Galaxy S20 Ultra. iFixit telefonu udělil skóre opravitelnosti jen 3/10, a to proto, že telefon používá spoustu lepidla, např. u displeje, baterie a zadního krytu, které brání snadnému rozebrání telefonu v případě záruční i pozáruční opravy.

Vadou na kráse je i Gorilla Glass Victus na zadním krytu, protože sklo je náchylnější k prasknutí daleko více, než záda Galaxy S21 vyrobená z polykarbonátu. Připomeňme, že letošní základní topmodel dostal o stupeň lepší známku i proto, že využívá modulární kabel k displeji, který v případě výměny displeje tuto činnost nijak neznesnadňuje. V naší galerii se můžete podívat na fotografie rozborky telefonu, jenže tentokrát nešel „pod nůž“ evropský model s Exynosem 2100, ale ten americký se Snapdragonem 888. Přesto by mělo být mezi oběma verzemi vnitřní uspořádání komponent dost podobné.

Redakční představení Samsungu Galaxy S21 Ultra:

Redakční recenzi Samsungu Galaxy S21 Ultra si můžete přečíst zde.

Zdroj iFixit

Diskuze (13) Další článek: Oppo nacpalo do telefonu mikroskop. Vlajková rodina Find X3 má i další lákadla

Témata článku: Samsung, , , , , , , Samsung Galaxy S21 Ultra 5G, Samsung Galaxy S21 Ultra 5G 256GB, Zadní kryt, Telefon, Displej, Oprava, Gorilla Glass Victus, Polykarbonát, Rozebrání, Krása