Jedna kapitola končí. Samsung definitivně uzavřel modelovou řadu Galaxy Note

Samsung letos už nepředstaví nástupce loňských telefonů Galaxy Note20, což můžeme brát jako formální konec řady Galaxy Note. Ta se při svém startu v roce 2011 opírala o velký displej a dotykové pero S Pen, což jsou aspekty, které dnes převzala většina telefonů na trhu. Tedy až na stylus, který se letos jako volitelný doplněk, v řadě Galaxy S vůbec poprvé, dostal do Galaxy S21 Ultra.

Konec modelové řady Galaxy Note potvrdily dva na sobě nezávislé zdroje, a to leaker Ice Universe a Ross Young, který má nebývalý přehled (nejen) ve světě mobilních displejů. 

Z jejich vyjádření je patrné, že se letos řady Galaxy Note21 nedočkáme. Ostatně, i Samsung se ve svém výhledu na letošní rok zmiňuje jen o řady Galaxy S21 a také o skládacích zařízeních typu Galaxy Z Fold a Galaxy Z Flip. Z tiskového prohlášení pro Phonearenu je mezi řádky patrné, že Samsung na řadu Note nezanevře úplně. Nabídne stylus i u dalších kategorií zařízení, což by mohlo znamenat, že se jej brzy dočkáme i v segmentu skládacích hybridů.

Úplně posledním Notem by však měl být připravovaný Galaxy Note20 FE, který by měl navázat na úspěch loňského Galaxy S20 FE. První informace o tomto modelu prosákly na veřejnost loni v listopadu. Po něm však přijde kompletní změna strategie, Samsung zůstane v high-end segmentu nadále věrný řadě Galaxy S, ke které přidá skládací véčka a hybridy. 

Redakční představení Samsungu Galaxy Note20 Ultra:

Chybějící řada Galaxy Note21 by navíc měla zvýšit prodeje řady Galaxy S21, a to natolik, že by mohla být v ohrožení čísla předloňské řady Galaxy S10. Připomeňme, že prodeje loňských „esek“ mimo jiné ovlivnila i pandemie koronaviru.

Via Phonearena

Diskuze (34) Další článek: Tohle bude nová Xperia 1 III. Sony vylepší hlavně foťák, použije periskopový objektiv

Témata článku: Samsung, , , , , , Samsung Galaxy Note20, Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G, Modelová řada, Via PhoneArena, January, Galaxy Z Fold, Ross Young, Series, Samsun, Zařízení typu, Kapitola, Ica Universe, Note, Pen, Coul, Def,