Jeden ohyb nestačí. Připravovaný Samsung se bude ohýbat nadvakrát, nahradí řadu Note

Samsung se chce ve větší míře zaměřit na ohebné telefony a připravuje nový model, který se bude skládat hned dvakrát, uveřejnil na základě svých zdrojů Nikkei. Strategie zapadá do již dříve oznámené zprávy Samsungu, že letos přeskočí představení nové verze vlajkového modelu Note. Právě řadu Note zřejmě nahradí skládací modely. 

Aktuálně Samsung nabízí dva telefony s ohebným displejem – Galaxy Z Flip a Galaxy Z Fold. Oba se prodávají za poměrně vysokou cenu a ačkoli jich výrobce zatím neprodá mnoho (i když 3,5 milionu je celkem pěkný výsledek), má na nich vyšší marže než na modelech řady Galaxy S či Note, o levnějších řadách ani nemluvě. Ekonomicky dává smysl se na ohebné telefony zaměřit více, cílem je nyní produkci zvýšit až na úroveň řady Note, tedy na 10 milionů ročně. 

Zdroje Nikkei prozrazují, že o pozastavení řady Note bylo u Samsungu rozhodnuto už loni. Ostatně podpora dotykového pera u nového Galaxy S21 Ultra to jen potvrzuje. Řada Note přitom vždy představovala technologicky nejpokročilejší telefony, což by nově měly být právě ty skládací. 

V minulém roce Samsung prozradil, že pro něj technologicky není problém vyrobit telefon s ohebným displejem, který nebude mít jen jeden, ale rovnou dva ohyby. Nicméně na takové zařízení prý ještě nenastal vhodný čas. Zdá se však, že do roka čas uzraje. Na novém zařízení se už pracuje.

Uvedení však nyní záleží na dodávkách výkonných čipů, které aktuálně velmi váznou. Nový model přitom musí přijít v dostatečně velkém objemu, aby dokázal uspokojit očekávanou poptávku.

Diskuze (9) Další článek: Nové Vivo Y72 podporuje 5G sítě. Líbit se vám bude i velkokapacitní baterie

Témata článku: Samsung, , , Řada, Samsun, Displej, Nový model, Note, NÉST, Model, Ohyb, Folda, Telefon