Japonské novinky nejsou z levného kraje. Xperia 1 II bude dosud nejdražší telefon od Sony

Sony včera představilo novou generaci smartphonů Xperia. Zaujala zejména nejvýše postavená Sony Xperia 1 II, která obsahuje veškeré prvky výbavy správného vlajkového modelu včetně supervýkonného procesoru, 5G konektivity, 4K OLED displeje, bezdrátového dobíjení, špičkového fotoaparátu, bezdrátového dobíjení, 3,5mm jacku, stereo reproduktorů, voděodolnosti a dalších.

Japonský výrobce si ovšem za takto bohatou výbavu prošpikovanou moderními technologiemi nechá náležitě zaplatit. Bylo by naivní se domnívat, že i přes ne úplně velký podíl na trhu smartphonů bude zrovna Sony svoje výrobky prodávat pod cenou. Oficiální zastoupení značky oznámilo doporučené koncové ceny pro český trh. Z nich vyplývá, Xperia 1 II se stane nejdražším telefonem Sony všech dob.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Sony Xperia 1 II se na českém trhu bude prodávat v paměťové variantě 8 + 256 GB za 30 990 Kč. Na výběr bude černá a fialová barva. Druhá novinka, model střední třídy Sony Xperia 10 II bude o poznání cenově dostupnější, prodávat se bude v provedení 4 + 128 GB za 9 490 Kč. Volit můžete mezi černou a bílou barvou. Příchod obou nových modelů na pulty se očekává v průběhu jara.

Diskuze (30) Další článek: Vyberte nejlepší design hodinek MagicWatch 2, Honor je potom nechá vyrobit

Témata článku: Sony, , , , , Sony Xperia 1 II, Sony Xperia 10 II, Model, Sony Xperia, Telefon, Purple, Novinka, Dobíjení, Bezdrátové dobíjení, Nejdražší telefon, DOS