Jako nedobytný trezor ve smartphonu. Samsung vysvětluje funkci Knox Vault

Samsung na svém blogu publikoval video, v němž vyzdvihuje bezpečnostní mechanismy nasazené u řady Galaxy S21, které shrnuje označení Knox Vault. Jihokorejský výrobce u svých smartphonů používá hardwarovou a softwarovou ochranu Knox již od roku 2012. U loňské řady se na základní desku dostal tzv. eSE (embedded Secure Element), který ochránil citlivá data proti digitálním útokům. eSE také umožňuje integraci digitálních klíčů a občanky, což již funguje např. v Německu.

Knox Vault, který je součástí všech modelů řady Galaxy S21, přidává další bezpečnostní mechanismy. Skládá se ze tří částí. Stávající zabezpečený procesor šifrující citlivá data a chránící před útoky doplňuje zabezpečená paměť, která bezpečně ukládá a izoluje data, aby nikdy neopustila vaše mobilní zařízení. Paměťový čip blokuje neautorizovaný přístup k datům na softwarové úrovni, např. od podvržených aplikací nebo při hackování.

Samsung vysvětluje ochranu Knox Vault u Galaxy S21:

Třetí nedílnou součástí je zabezpečený software a protokol, který je použit ke komunikaci mezi zabezpečenou pamětí a zabezpečeným procesorem. Pokud tedy někdo smartphone řady Galaxy S21 odcizí, nezajistí si přístup do telefonu ani na hardwarové úrovni. Fungovat nebude ani software na náhodně zjišťování hesel, stejně tak nejsou nezjistitelná ani biometrická data uživatelů určená pro zabezpečený přístup k telefonu. Recenzi Samsungu Galaxy S21 Ultra si můžete přečíst zde.

Diskuze (2) Další článek: Lidé si oblíbili Anetu. Hlasová asistentka v aplikaci My Air zodpověděla 50 tisíc dotazů

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , Samsung Galaxy S21 5G, Samsung Galaxy S21 Ultra 5G, Samsung Galaxy S21 Ultra 5G 256GB, Samsung Galaxy S21+ 5G, F +, Knox, Citlivé data, SMA, Německo, Bezpečnostní mechanismus, Samsun, Trezor, Základní deska, Data