Jak ochránit telefon před vodou, vysokými teplotami a dalšími letními nástrahami

  • Léto nekončí, tropické počasí ještě pár dní potrvá
  • Vysoké teploty, ale ani voda a déšť nedělají elektronice dobře
  • Jak zacházet v horkých dnech s telefonem a jak ho ochránit

V letním období vyrážíme na dovolenou a často s sebou bereme nejrůznější elektroniku. Někdo musí i o dovolené částečně pracovat, a tak doma nemůže nechat notebook. Náruživí cestovatelé se obvykle neobejdou bez fotoaparátu a prakticky každý člověk si na cesty bere mobilní telefon.

Každému elektronickému zařízení, smartphony nevyjímaje, přitom dává cestování v nejrůznějších klimatických i fyzikálních podmínkách pořádně zabrat. Během dovolené je proto vhodné svůj telefon, tablet nebo notebook náležitě chránit. Zde je desatero, které se vám může hodit.


1. Telefon v suchu

Elektronika a voda nejdou dohromady. Ať už máte jakýkoli telefon, vždy je lepší jej držet od vody dál. Můžete také zkusit voděodolná pouzdra, některá dokonce mají i speciální konektor na sluchátka, takže se nemusíte vzdávat poslechu hudby ani u vody.

Klepněte pro větší obrázek

Pokud by se vám i přesto podařilo telefon namočit, ihned vyjměte SIM kartu a pokud to náhodou u vašeho modelu jde, tak i baterii. Mokrý telefon vypněte a nesnažte se ho nabíjet. K vysušení může pomoct miska s (neuvařenou) rýží, která vytahuje vlhkost. V ní ho ponechte přes noc, rýže by měla absorbovat přebytečnou vodu. Jinak musíte být trpěliví a telefon nechte vyschnout přirozeně, nepoužívejte žádný fén nebo větrák.

Diskuze (13) Další článek: iPhone si zapisuje, kde všude jste byli. Jak smazat historii polohy?

Témata článku: , , , , Miska, Teplota, Dovolená, Pláž, Letní období, Elektronika, Shutterstock, Sluchátko, Muzo, Notebook, Opalovací krém, Telefon, Zavírání, Vysoký, Vysoká teplota, Desatero, Nástraha