Jak fotí Nubia Red Magic 3S

Už je to takový obvyklý nešvar, že herní telefony jsou přeborníci ve výbavě, ale foťák hraje druhé housle. Výjimkou není ani Nubia Red Magic 3S. Telefon sice dostal do vínku populární 48MPx fotoaparát od Sony (IMX586) se světelností f/1,79, ovšem jde o jediný hlavní objektiv, což jde proti aktuálnímu trendu.

Fotoaparát za dobrého světla fotí vcelku obstojně, vysoké rozlišení je znát na ostrosti snímků, ovšem je vidět, že snímkům díky větší komprimaci často chybí detaily a snímky působí nepřirozeně vybledlým dojmem.

Sestavení fotoaparátu Nubia Red Magic 3S:

  • primární objektiv: 48 Mpx (Sony IMX586), světelnost f/1,79; video až 8K 15 fps, slow-mo 720p při 1920 fps
  • selfie kamerka: 16 Mpx, světelnost f/2, velikost pixelu 2 µm; video: až Full HD při 30 fps

Zmínit musím i to, že v 48Mpx rozlišení telefon fotí defaultně a je třeba s tím počítat vzhledem k velikosti výstupních fotografií. Samozřejmě lze přepnout i na nižší 12Mpx rozlišení, ovšem zapomeňte zde na tradiční technologie spojování více pixelů do jednoho, takže si kvalita s nižším rozlišením jde viditelně dolu.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Ukázkové fotografie

V noci je samozřejmě na fotkách patrný vyšší šum a je znatelná i chybějící optická stabilizace. Snímky jsou tak poměrně tmavé a telefon nezvládá ve tmě zachytit tolik, jako třeba jiné vlajkové lodě telefonů. Nicméně to celkem zdařile dohání nočním režimem. Ten pořizuje více snímků naráz, ze kterých určitým způsobem poskládá velice působivý výsledek. Detaily sice stále dost chybí, nicméně jde rozhodně o nadprůměr. Nutné však počítat s delší dobou podržení, což vyžaduje hodně klidnou ruku nebo stativ.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Srovnání fotky za tmy s vypnutým a zapnutým nočním režimem. 

Aplikace fotoaparátu má vcelku tradiční vzhled i ovládání, takže se v ní snadno vyznáte, jen jako u jiných přidaných funkcí telefon počítejte pouze s anglickou lokalizací. Kromě klasického focení, videa či nočního režimu, zde najdete i manuální režim, malování světlem, slow-mo videa nebo tzv. klonování, kdy můžete určitý objekt na scéně naklonovat, respektive vložit vícekrát do jednoho snímku.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Ani makro snímky nejsou silnou stránkou telefonu.

Telefon samozřejmě nepostrádá selfie kamerku, která má 16 Mpx rozlišení při světelnosti f/2. Snímky jsou dostatečně ostré a kamerka překvapivě dobře pracuje s dynamickým rozsahem. Bohužel je poměrně agresivní pokud jde o zkrášlovací efekty. Přestože, jsem měl režim krásy vypnutý, stejně je ve snímcích patrné vyhlazování obličeje. Někomu to ale naopak může vyhovovat.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Prostředí fotoaparátu nabízí natáčet až v 8K rozlišení (15 fps) nebo v HD při 1920 fps!

Pokud jde o natáčení videa, překvapí Nubia prakticky nevídanou podporou 8K videa. Případné nadšení ovšem vychladne ve chvíli, kdy vám dojde, že pouze při 15 fps. V praxi je tedy obraz nesnesitelně trhaný a 8K videu se vyhnete obloukem. Nicméně telefonu nikdo neupře, že patří mezi první na světě, které to nabízí. 

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Selfie fotografie jsou povedené, jen má telefon tendenci hodně vyhlazovat kůži.

Bohužel o moc stát není ani u nižšího rozlišení. A je jedno zda, 4K, nebo Full HD při 30/60 fps. Nubia si totiž vůbec nepohlídala stabilizaci a sebemenší pohyb je na videu velmi znát. Naopak působivou ukázkou technologie je slow-mo  HD video o snímkovací frekvenci až 1 920 fps, kterým detailně zachytíte jakýkoliv padající předmět. Jen počítejte s tím, že vzhledem k náročnosti natočíte maximálně 3 sekundy záznamu.

Všechny fotografie v plné kvalitě najdete na OneDrive.  

Nubia RedMagic 3S
rozměry a hmotnost: 172 × 79 × 9,7 mm, 215 g
displej: 6,7", kapacitní AMOLED, 1 080 × 2 340, 385 PPI
sítě: GSM, 3G, LTE (2000|316 Mb/s)
konektivita: USB Type-C, Wi-Fi 5, Bluetooth 5, GPS
paměť: 128 GB, RAM: 8 GB, baterie: 5 000 mAh
procesor: Qualcomm Snapdragon 855 Plus (8× Kryo 485, 3 GHz, 7nm)
operační systém: Google Android 9 (Pie)
fotoaparát: 48MPx, video (7 680 × 4 320), autofocus, blesk
61 %
vybavenost
cena: dostupný na evropském e-shopu

Diskuze (4) Další článek: Týden mobilně 517: O Huawei bez Googlu a sedmi českých 5G městech

Témata článku: Nubia, , , , , , , , Nubia RedMagic 3S, Klonování, Housle, Telefon, Jak, Snímek, Noční režim, Magi, Světelnost, Kamerka, F +, Rozlišení, Anglicko,