Jak dobře znáte iOS? Tyto triky na svém iPhonu možná zatím nepoužíváte, ale teď začnete

  • Sytém iOS skrývá spoustu šikovných funkcí, o kterých možná nevíte
  • Mnoho z nich však může zlepšit uživatelský zážitek
  • Toto je výběr těch nejzajímavějších

Apple iOS byl v minulosti jednoduchý systém na ovládání, ovšem s postupem času se na něj začaly s každou další verzí nabalovat nové funkce, o kterých často uživatel ani neví. To uznal i sám Apple, který ve svém videu ukázal některé překvapivé triky. My jsme je v článku doplnili o některé vlastní.

Smažte duplicitní fotky

Asi každý z vás někdy zažil to, že se při focení telefonem nechá trochu unést a někdy stejnou scénu vyfotí vícekrát a samozřejmě na to pak zapomene fotky nechá v iPhonu všechny uložené a zbytečně zde zabírají místo. Tomu to je díky iOS 16 také konec. V aplikaci Fotky totiž úplně dole, téměř v zápatí aplikace přibyla nová možnost s názvem Duplikáty.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Fotky umí nyní vyfiltrovat duplicitní fotografie a videa, takže snadno můžete ušetřit místo v úložišti.

Zde najdete přehledný výpis s náhledy všech duplicitních fotografií z vaší galerie, včetně informace o jejich velikosti. Vše je seřazeno od těch nejnovějších po ty nejstarší. Vše si tak můžete podrobně projít a vybrané duplikáty nechat sloučit, čímž se vám uvolní místo v paměti telefonu. Smazat lze samozřejmě i všechny duplikáty naráz. Výhodou je, že kromě fotografií lze takto pročistit například i duplicitní videa.

Diskuze (37) Další článek: Tyto aplikace byly vyhodnoceny jako nejlepší pro iOS a Android. Některé z nich možná neznáte

Témata článku: Apple, , , , , , , , , , , , , , Apple IOS, Finda My, Fotka, Podržení, Duplikát, MAC, Tlačítko, Obrázek, Quick Take, Obrazovka, Překlep,