iPhone XS má mnohem delší výdrž baterie než iPhone X i při nižší kapacitě

Apple řekl, že baterie iPhonu XS vydrží až o půl hodinu déle než v iPhonu X, což je poměrně úsměvný údaj. Později se ukázalo, že novinka má mírně sníženou kapacitu: ze 2 716 mAh iPhonu X jsme s XS na 2 658 mAh.

Jak ale vyplývá ze srovnávacích testů serveru Consumer Reports, ve skutečnosti je výdrž delší až o několik hodin. Prokázal to automatizovaný test simulující běžný uživatelský den, který při 100% jasu prohlíží web, naviguje, fotí a telefonuje. Výsledkem je, že nový model vydržel nabitý 24,5 hodiny proti 19,5 hodinám iPhonu X. Větší iPhone XS Max díky silnější baterii vydržel dokonce 26 hodin.

Propadákem u nových iPhonů je však kvůli slabému přibalenému adaptéru doba nabíjení. Apple iPhone XS se totiž z 0 na 100% nabíjel dlouhé 3 hodiny a 15 minut. Nabití modelu Max dokonce trvalo ještě o dalších 15 minut déle, což plně koresponduje i s výsledkem naměřeným v naší recenzi. Vše vyřeší dokoupení rychlé nabíječky, ale to Apple rozhodně neomlouvá. Ostatní výrobci ji totiž automaticky přibalují i k mnohem levnějším telefonům.

Redakční výsledky výdrže iPhone XS Max

  • Přehrávání Full HD videa (Wi-Fi, 100% jas) : 10 hodin a 34 minut
  • Surfování na webu přes Wi-Fi (50% jas):​ 9 hodin a 38 minut 
  • Doba nabíjení (0 - 100%):  3 hodiny a 36 minut
Diskuze (237) Další článek: Když objednávka z Číny dorazí hned druhý den. Gearbest má přímý dopravní kanál pro Česko

Témata článku: Apple, , , , , , , , , Apple iPhone X, Apple iPhone XS, Apple iPhone XS Max, Dlouhá hodina, Dlouhá výdrž, DEL, Rychlá nabíječka, Přehrávání full, Jas, Doba nabíjení, Nízká kapacita, Úsměv, Výdrž baterie, Full HD videa, Ostatní výrobci, Nový model,