„Intelligent Scan“: Galaxy S9 nabídne hybridní sken obličeje spolu s duhovkou

V několika aplikacích v neveřejné betě Androidu Oreo pro tabletofon Galaxy Note 8 byly nalezeny zmínky nových funkcí u budoucích smartphonů Galaxy S9 a Galaxy S9+. Samsung pokračuje s vylepšováním bezpečnosti biometrického zabezpečení a výsledkem je funkce označená jako „Intelligent Scan“.

„Intelligent Scan“ má fungovat za jakýchkoliv světelných podmínek:

Funkce kombinuje zabezpečení obličeje se skenem oční duhovky. Po rozsvícení telefonu je vyhodnocena se současným naskenováním duhovek. A právě kombinace dvou metod má vylepšit bezpečnost telefonu a zpřesnit rozpoznávání uživatele oproti tomu, kdybyste obě možnosti zabezpečení používali individuálně. Dvojité zabezpečení lze použít i u vybraných aplikací, vývojáři však musí specificky použít nové API od Samsungu, nikoliv univerzální API od Googlu.

Na videu umístěném výše můžete vidět animaci, kterou Samsung použije přímo v prostředí telefonu. A protože aplikace pochází z ROM s Androidem Oreo, je pravděpodobné, že se tato funkce s odstupem času dostane i na stávající modely Galaxy S8, Galaxy S8+ a Galaxy Note 8. Samsung představí „es devítky“ 25. února v Barceloně.

Zdroj XDA

Diskuze (11) Další článek: Google Play má alternativu. F-Droid má jen aplikace, které vás nebudou špehovat

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , Samsung Galaxy S9, Biometrické zabezpečení, Světelná podmínka, Max Weinbach, Sken, Neveřejná beta, Video umístěný, Budoucí smartphone, Duhovka, Vybraná aplikace, Samsung Galaxy s, Scan, API, Oční duhovka, GAL,