„Největší revoluce dekády.“ Samsung ukázal ohebný displej Infinity Flex

Samsung na keynote konečně ukázal skládací hybrid! Zařízení zatím nedostalo jméno, známe jen jméno displeje: Infinity Flex Display. Jedná se o další stádium vývoje AMOLED panelů, neohebné vrstvy byly nahrazeny flexibilními, což Samsungu umožnilo vytvořit zařízení se 7,3" displejem, který překládáte na půl. V zavřeném stavu je na vnější straně sekundární 4,6" displej, který využijete stejně jako u obyčejného smartphonu.

Skládací zařízení jsme na streamu viděli ve tmě na několik desítek vteřin. Vypadalo velké, hranaté, tlusté... Ale byl to záměr. Prototyp byl maskovaný v jakémsi boxu. Celé zařízení prý uvidíme brzy, ale konkrétnější Samsung nebyl.

Tzv. Cover Display na vnější straně je docela malý, ten vnitřní (Main Display) s tabletovým rozhraním už vypadá použitelně. Pro nezvyklý poměr stran 4:3 Samsung vyvinul nové uživatelské rozhraní, které umožní zobrazit tři aplikace naráz.

 

Bylo to velké hranaté a tlusté a mělo to účel. Samsung novinku zatím maskuje.

 

Ukázka zahrnovala pohled na vnější displej, rozložení zařízení s pohledem do nabídky aplikací, a jeho opětovné zavření a vložení do kapsy saka. První dojmy z videa těžko získáme, přeložení displeje nám však přišlo plynulé, v rozloženém stavu pak přechod mezi „oběma polovinami“ nebyl vidět.

Na hybridu jsme mohli vidět novou podobu grafického rozhraní One UI, a také to, jak bude na hybridu, pro kterého se již v kuloárech vžilo označení Galaxy F, fungovat. Aplikace z vnějšího displeje se po otevření roztáhne na celý vnitřní displej, data zůstávají. Na velké ploše můžete využít i tzv. Multiactive Windows – současné zobrazení až tří oken, ve kterých souběžně běží aplikace.

V jednom okně messenger s přijatým odkazem, ve druhém mapu, ve třetím kalendář a schůzku naplánujete přehledněji než dřív...

Skládat, rozkládat, rolovat a natahovat

Novému způsobu práce vyjádřil přímo na pódiu podporu Google, takže nejde o žádnou abnormalitu od Samsungu, ale funkci podporovanou přímo jádrem Androidu. Vývojáři dostanou k dispozici potřebná API.

Samsung neupřesnil termín uvedení telefonu na trh, později jsme se dozvěděli, že jeho masová výroba začne v nadcházejících měsících. A popisek „Coming soon“ znamená jediné - letos už to hybrid na trh nestihne.

V dalších letech nemusí zůstat jen u displeje skládajícího k sobě, Samsung oznámil, že počítá i s rozkládacími, rolovatelnými nebo natahovacími displeji. Mobilní budoucnost tak bude zřejmě dost variabilní...


Oživeno 8:11 4:52: Samsung na samostatném panelu prozradil i samotné rozlišení jednotlivých displejů. Vnější protáhlý 4,58" AMOLED má poměr stran 21:9 a rozlišení 840 × 1 960 pix. Vnitřní AMOLED panel používá rozlišení 1 536 × 2 152 pix při poměru stran 4,2:3.

Klepněte pro větší obrázek
Specifikace Galaxy F jsou zatím tajné, známe však alespoň rozlišení obou displejů

Zdroj Sammobile

Diskuze (184) Další článek: Samsung právě představuje první ohebný mobil na světě. Sledujte s námi živě

Témata článku: Samsung, , , , , , , Samsung Galaxy Fold, Obyčejný smartphone, Mobilní budoucnost, Současné zobrazení, Masová výroba, Rozhraní, Nová podoba, Americký gigant, Grafické rozhraní, Úkaz, Skládací zařízení, OneUI, Sam, Aplikace, Samsun, Deka, Tabletové rozhraní, ? Displej,