Hvězda, která nevysvitla. První 108Mpx „áčko“ od Samsungu zřejmě Evropu mine velkým obloukem

  • Samsung v týdnu uvedl na trh Galaxy A33 a Galaxy A53
  • V tichosti a bez veškeré publicity k nim přibyl ještě Galaxy A73
  • Kvůli velmi podobným specifikacím se A73 v Evropě prodávat nebude

Samsung na čtvrtečním představení novinek „áčkové“ řady věnoval veškerý čas modelům Galaxy A53 5G a Galaxy A33 5G (psali jsme zde). A tak pro nás bylo velké překvapení, že na tiskový web Samsungu „proklouznul“ i výše postavený Galaxy A73. A to bez jakékoliv publicity a zmínky v přímém přenosu. Samsung k telefonu nevydal ani tiskovou zprávu, jen zveřejnil jeho fotografie a surové specifikace. Také se ptáte proč?

Na nástupce loňského Galaxy A72 si evropští zájemci musí nechat zajít chuť, Samsung jej totiž na starém kontinentu nabízet nebude. A to i přesto, že se jedná o přelomový model v řadě Galaxy A, tj. o vůbec první „áčko“, které dostalo do výbavy 108 Mpx fotoaparát. Telefon však bohužel přišel o teleobjektiv s 3× optickým zoomem, místo něj se objevuje zcela zbytečný hloubkový objektiv. Telefonu chybí i 3,5mm jack, a v základní krabičce bude absentovat i nabíječka.

A73ce však předně ublížila výrazná podobnost s Galaxy A53. Displej je totiž na chlup stejný, pouze nepatrně narostl na 6,7 palce. Zůstává i zvýšená odolnost, bohatá konektivita, 5 000mAh baterie s 25W rychlonabíjením i design, který je u obou modelů naprosto stejný. Výkon zajišťuje neznámé osmijádro, kterým by měl být ve finále Snapdragon 778G, který už běžel v loňském Galaxy A52s. Ale ve hře je i Exynos 1280, přesný čipset Samsung tají.

Představujeme novinky Galaxy A53 a Galaxy A33 od Samsungu:

Celek tedy vypadá jako dost velký „recyklát“, který na funkcích spíše ubíral, než přidával. 108Mpx foťák je zajímavý přídavek, který by mohl u telefonu zpřístupnit 8K nahrávání videí. Jiných novinek však telefon mnoho nenabídne, a tak se Samsung rozhodl jej v Evropě vůbec nenabízet. Mezi řádky však lze vidět, že roli nástupce loňského Galaxy A72 tak trochu převzal Galaxy A53, zatímco nástupcem loňské „padesátdvojky“ může klidně být brán i letošní Galaxy A33. Tedy, pokud telefonu odpustíte jiné rozlišení foťáků a s „výřezový“ displej.

Diskuze (1) Další článek: Trhu mobilních čipů dominují dva výrobci. MediaTek drtí střední třídu, Qualcomm je první volba pro drahé telefony

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , , , , , Samsung Galaxy A33 5G, Samsung Galaxy A53 5G, Recyklát, Áčko, Evropa, Oblouk, Publicita, Tichost, Samsun, Telefon, Velký oblouk,