Huawei prodal 100 milionů smartphonů, chystá průlom na americkém trhu

Huawei se na konci letošního roku zapíše do klubu stomilionářů. Firma podle odhadů za letošní rok pošle do distribuce více než 100 milionů smartphonů a dostane se tak do elitní společnosti firem Apple a Samsung, které tuto hranici prolamují již několikátým rokem. Huawei se s čísly pochlubilo na čínské sociální síti Weibo.

Klepněte pro větší obrázek
Nexus 6P pomohl Huawei otevřít cestu na americký trh

Huawei má za sebou úspěšný rok, během kterého se stalo čínskou smartphonovou jedničkou a podle počtu distribuovaných kusů zároveň trojkou na globálním trhu. Firma uvedla do prodeje v první polovině roku vlajkový model P8 následovaný o několik měsíců později zdokonaleným phabletem Mate S. Před koncem roku navíc stačila v Číně představit a začít prodávat model Mate 8.

Amerika má zajistit pokračování růstu

Právě šestipalcové zařízení si odbude svou premiéru pro globální trh na lednovém veletrhu CES 2016 v Las Vegas. Tím chce firma odstartovat průlom na americkém trhu, kde byla dosud vnímána jako méně důvěryhodná kvůli možnému napojení na čínskou vládu a prodávala zde pouze vybrané nebo speciální modely na míru operátorům.

Klepněte pro větší obrázek
Nabídka mobilů Huawei je na americkém trhu zatím poměrně chudá. Kromě brandovaných smartphonů (ale i hloupých telefonů) pro tamní operátory je z aktuálních globálních modelů dostupný pouze Huawei P8 Lite

Proti minulosti už Číňané nyní dávají alespoň částečně nahlédnout pod pokličku svého podnikání, aby obavy rozptýlili. Zákazníci za oceánem i přes některé problémy oceňují kvality smartphonu Nexus 6P, který Huawei vyrábí pro Google. Kromě Mate 8 začne v průběhu příštího roku na americkém trhu prodávat také smartphone svojí druhé značky Honor 5X a má nabídnout i nové chytré hodinky.

Diskuze (6) Další článek: Jak se mění tech-dárky za poslední dekádu

Témata článku: Huawei, , , Honor 5X, Huawei Mate 8, Huawei Mate S, Huawei Nexus 6P, Huawei P8, Huawei P8 64GB, Huawei P8 Lite, Huawei P8 Max, Globální model, Trh, Distribuovaný kus, SMA, Huawei P, Mil, Průlom, Pro +, Šestipalcové zařízení, Úspěšný rok, #Huawei