Huawei letos prodalo už 185 milionů mobilů. Meta 250 milionů není nereálná

Huawei si pro letošní rok naplánovalo prodat globálně 250 milionů kusů chytrých telefonů. První tři čtvrtletí jsou za námi a čínský výrobce navzdory všem nepříznivým okolnostem hlásí 185 milionů. O co se prodeje na zámořských trzích mohly snížit kvůli probíhající americko-čínské obchodní válce, o to více se kupují zařízení Huawei v domovské Číně.

Meziročně prodeje smartphonů zatím rostou o 26 %. Pokud si Huawei udrží dosavadní tempo i v právě probíhajícím čtvrtém kvartálu, může se na vytyčenou metu dostat. Společnost zaznamenala rychlý růst i v případě dalších produktů, jakými jsou například počítače, tablety, nositelná elektronika (tzv. wearables) a inteligentní audio produkty.

Společnost Huawei Technologies během prvních tří čtvrtletí letošního roku vygenerovala tržby ve výši 610,8 miliard čínských jüanů (cca 1,99 bilionu korun). Uváděná hodnota zahrnuje tržby z divize spotřebitelských zařízení (Consumer), operátorské divize (Carrier) i divize podnikových řešení (Enterprise). Výši zisku společnost tradičně neuvádí.

Diskuze (9) Další článek: Vychází benchmark Antutu 8 pro Android. Smartphony budou mít vyšší skóre

Témata článku: Huawei, , , , , , Huawei Technologies, Carrier, Divize, Čtvrtletí, Pro +, Milión smartphonů, MOBI, Enterprise