HTC U12+ se poprvé ukazuje na fotkách. Zadní straně dominuje duální fotoaparát

Evan Blass na Twitteru zveřejnil vůbec první fotografii připravovaného topmodelu HTC U12+. I když Google koncem ledna dotáhl převzetí poloviny firmy HTC, nic to nemění na plánech HTC pro první polovinu letošního roku. Jak bude vypadat, a hlavně jak bude vybaven připravovaný vlajkový model?

Připravovaný HTC U12+ má kódové označení Imagine a podle první (nekvalitní) fotografie můžeme soudit, že se bude telefon hodně podobat loňské generaci. Až na zesvětlené fotografii si můžeme všimnout, že telefon bude mít úzké boční rámečky, ty na horní a spodní hraně však budou stále vidět. Nad displejem se totiž bude nacházet celá plejáda senzorů a snímačů, včetně reproduktoru a duálního selfie (2 × 8 MPx). Samotný displej bude mít 6" úhlopříčku a poměr stran 18:9.

Lesklý zadní kryt nabídne čtečku osvětlení a duální fotoaparát v konfiguraci 16 MPx a 12 MPx. Pod fotoaparátem se ještě nachází přisvětlovací dioda. Telefon má běžet na Snapdragonu 845 a 6GB RAM, dále nabídne až 128GB interní paměť a 3 420mAh baterii. Po vybalení z krabice poběží rovnou na Androidu Oreo. 

Zajímavé je i samotné označení telefonu s pluskem na konci. Má se totiž jednat o přímého konkurenta Galaxy S9+ (recenze zde), a telefon jej dostane i přesto, že zřejmě nebude existovat žádná „základní“ verze HTC U12. Závěr si však uděláme až po oficiálním představení, které se má odehrát v průběhu dubna.

Náš první pohled na loňský HTC U11:

Zdroj Venturebeat

Diskuze (2) Další článek: Nové ochranné sklo PanzerGlass zabrání koukání přes rameno na displej cizího mobilu

Témata článku: HTC, , , , , , , , , , , , , Loňská generace, Evan Blass, Fotografie, Přisvětlovací dioda, Interní paměť, F +, První fotografie, Pop, První pohled, Telefon, První polovina, Kódové označení,