HTC Exodus 1 lze koupit i za Litecoin. Cena je díky pádu kryptoměn stále výhodná

HTC rozšířilo možnost platby za svůj první blockchainový smartphone Exodus 1 o kryptoměnu Litecoin. Dosud bylo možné koupit zařízení za Bitcoin a Ethereum. Dobrou zprávou je, že HTC s cenou telefonu nijak nehýbe a při současném poklesu kurzu kryptoměn ku klasickým měnám se dá Exodus 1 pořídit za velmi pěkné peníze.

Prodejní cena je stanovena na 0,15 BTC, 4,78 ETH nebo 19,84 LTC, což v případě momentálního kurzu Bitcoinu i Litecoinu v okamžiku vydání článku znamená zhruba 12 tisíc korun. V případě Etherea je cena dokonce ještě nižší, okolo 10 500 Kč. V těchto dnech probíhá distribuce prvních zakoupených kusů k zákazníkům.

HTC Exodus 1
rozměry a hmotnost: ? × ? × ? mm
displej: 6,0", kapacitní S-LCD, 1 440 × 2 880, 537 PPI
sítě: GSM, 3G, LTE (1200|400 Mb/s)
konektivita: USB Type-C, Wi-Fi 5, Bluetooth 5, GPS
paměť: 128 GB, RAM: 6 GB, baterie: 3 500 mAh
procesor: Qualcomm Snapdragon 845 (8× Cortex-A75, 3 GHz, 10nm)
operační systém: Google Android 8.1 (Oreo)
fotoaparát: 16MPx, video (3 840 × 2 160), autofocus, blesk
54 %
vybavenost
cena: už se neprodává

Peněženka Zion

Výrobce zároveň s distribucí telefonu spouští peněženku Zion umožňující ukládání kryptoměn i digitálních cenností. Kromě správy klíčů ke kryptoměnám umožňuje Zion i práci s decentralizovanými aplikacemi (DAPPs) a sběratelskými digitálními cennostmi. Výrobce počítá do budoucna i s přístupem k dalším blockchainovým trhům.

Klepněte pro větší obrázek

Veškeré operace peněženky Zion probíhají prostřednictvím vysoce zabezpečené technologie Trusted Executive Environment (TEE), díky které je neohrožují vnější útoky. V okamžiku autorizace transakcí vytvoří Zion Trusted UI zabezpečenou zónu, která je chráněna před možností odcizení dat pomocí škodlivého software v telefonu. HTC Exodus 1 je opatřen zabezpečeným prostorem pro klíče k veškerým digitálním aktivům, který je oddělen od operačního systému Android.

Klepněte pro větší obrázek

Více o peněžence Zion:

  • prostřednictvím technologie Trusted Executive Environments (TEE) generuje seed pro obnovu klíčů o délce 12 slov. Nezaznamenává přitom žádné uživatelské informace. Všechny klíče a přístupové kódy jsou uloženy lokálně v zabezpečeném prostoru telefonu.
  • Zion podporuje měny Bitcoin, Ethereum, Litecoin a tokeny ERC-20 a ERC-721, díky čemuž usnadňuje správu širokého portfolia digitálních aktiv
  • Mechanismus Social Key Recovery pro obnovení klíčů, rozdělí seed na 3-5 částí, které uživatel odešle vybraným přátelům a rodinným příslušníkům na jejich Android nebo iOS zařízení. Ti mu pak mohou pomoci s obnovením přístupu do peněženky ve chvíli, kdy je to třeba.
Diskuze (5) Další článek: LG odstraní problém s opakovaným restartem G7 ThinQ. Pomůže návrat na předchozí verzi softwaru

Témata článku: HTC, , , , , , , HTC Exodus 1, Přístupový kód, Litecoin, Etherea, Měna, Škodlivý software, Rodinný příslušník, Operační systém, Telefon, Dobrá zpráva, Klíč, ETH, Dík, TEE, Prodejní cena, Transakce, Široké portfolio, BTC,