Honor vás donutí poskakovat před televizí. Co je a co umí ToF kamera

Zkratku ToF budeme vídat čím dál častěji. Znamená Time of Flight a na základě změřeného času, v jakém se vrátí projektorem vyzářené a od scény odražené světlo, umí taková kamera zmapovat vzdálenost jednotlivých objektů ve scéně.

Když se k tomu přidá vysoký výkon a umělá inteligence, tak Honor View 20 využije ToF kameru...

  1. k rozostření pozadí v portrétním režimu fotoaparátu
  2. dokáže sledovat pohyb tanečníka a postaví k němu 3D figurku, která v reálném čase tancuje totožné kroky
  3. 3D shaping dokáže zbavit video nežádoucích nešvarů
  4. ToF kamera změří rozměr objektu, pomocí analýzy obrazu integrovaná AI zjistí, že se jedná o pomeranč, z databáze stáhne energetické hodnoty typického pomeranče a výsledkem je počet kalorií, které vám taková svačinka dá
  5. a pak jsou tu hry,  které můžete  ovládat pohybem vlastního těla

Právě poslednímu bodu se budeme  věnovat podrobněji. Na podobném principu stavěl Microsoft Kinect, který byl nedávno ukončen. Nezachránila jej ani o level sofistikovanější technologie. Honor to teď zkouší s jednodušší technikou, na druhou stanu ji dostanete zdarma – jako bonus k telefonu, který byste si tak jako tak koupili.

ToF vzadu, displej vepředu

Abyste si takovou hru mohli zahrát, potřebujete televizi/monitor/projektor a větrákem chlazený dock (který Honor doporučuje, ale neprodává). My jsme ale ověřili, že stejně dobře poslouží i obyčejný stativ a prakticky jakákoliv USB C-HDMI redukce (v našem případě Samsung Dex kabel). Kamera totiž musí mířit na vás, a protože je na zádech, tak nevidíte na displej. Až budou ToF kamery na čelní straně mobilu, bude to ještě jednodušší.

Také potřebujete hru. Díky .apk od Honoru jsme vyzkoušeli lyžování ARbody Skiing a šipky Fancy Darts. Ty už jsou na Play Storu, takže jestli máte View 20, můžete je sami vyzkoušet.

Samotný herní zážitek není nijak strhující, ale hádám, že děti to na jedno odpoledne zabaví a především je to působivá demonstrace nové technologie, kterou s novým Honorem dostanete „v ceně“. Začátek je slibný, a pokud stojíme teprve na začátku vývoje, tak nás čekají velké věci!

Diskuze (7) Další článek: iDnes.cz: Apple Pay už se testuje v terénu, start proběhne v úterý 19. února

Témata článku: Honor, , , , , , Honor View 20, Honor View 20 256GB, Pře, Tof kamera, Play Store, Kamera, Tim of flight, Demonstrace, Donut,