Hodinky Samsung Galaxy Watch Active 2 dostanou dotykový rámeček a změří EKG

Samsung za čtrnáct dní představí novou řadu smartphonů Galaxy Note 10, a také chytré hodinky Galaxy Watch Active 2. Novinka bude k dostání ve dvou velikostech, a to se 40mm a 44mm tělem. První zmiňované dostane 1,2" displej, druhé pak 1,4" zobrazovací panel. V obou případech se bude jednat o Super AMOLEDy s rozlišením 360 × 360 pix, které budou kryty odolným sklem Gorilla Glass DX+.

Menší model má vážit 31 gramů, větší pak o pět gramů více. Samsung u obou velikostí těla počítá s hliníkovými i ocelovými těly. Zajímavou informací je to, že se jihokorejci vrátí k lunetě, ovšem nikoliv v otočné, ale v dotykové formě. Rámečky displeje tak budete moci využít k navigaci v prostředí hodinek, aniž byste si prstem při procházení zakrývali právě zobrazovaný obsah. Na vnitřní straně hodinek bude umístěn měříc srdečního tepu a také jedna z ploch určená pro měření EKG.

Výkon hodinkám dodá stejný čipset jako u první generace, tedy Exynos 9110 s 768MB RAM u Bluetooth verze hodinek, v případě LTE varianty naroste RAM na dvojnásobek. Interní paměť bude u obou modelů totožná, tj. 4GB, v kapacitě baterie se však oba modely opět rozdělí. Menší varianta dostane 247mAh baterii, větší verze pak rovnou 340mAh akumulátor. Kvalitnější a stabilnější komunikaci hodinek s propojeným telefonem zajistí Bluetooth 5.0. Uvnitř bude připraven operační systém Tizen, který má nové zvládnout detekovat i pády uživatele a podle toho zalarmovat nouzové kontakty. 

Redakční představení aktuální generace hodinek Galaxy Watch Active:

Pro obě velikosti budou k dispozici stejné barevné varianty. V hliníku půjde hodinky pořídit v černé, stříbrné a v růžovozlaté, tělo z nerezové oceli bude k dostání opět v černé a stříbrné, třetím do party je pak o něco univerzálnější zlatá barevná varianta. LTE verze s eSIM bude k dostání jen s tělem z nerezové oceli.

Via Sammobile

Diskuze (3) Další článek: Makety ukazují rozdíly ve velikosti mezi Galaxy Note 10 a Galaxy Note 10+

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , , Gorilla Glass DX, Bluetooth verze hodinek, Super AMOLEDy, Velikost, Rámeček, DOS, Dostání, Barevná varianta, Tělo, Samsun, Nerezová ocel, Galaxy Watch Active