Gorilla Glass DX je nové odolné sklíčko pro chytré hodinky. Odolá ťukancům i poškrábání

Výrobce odolných skel Gorilla Glass pro smartphony, společnost Corning, vycítila další byznysovou příležitost na trhu chytrých hodinek. Ten sice není tak velký, ale prognózy předpovídají jeho růst. Corning proto vyvinul ochranné sklo pro displeje chytrých hodinek nazvané Gorilla Glass DX a DX+.

Klepněte pro větší obrázek

Nejdůležitější vlastností displeje chytrých hodinek, snad ještě více než u smartphonů, je jeho dobrá čitelnost na slunci. Corning proto do svých sklíček implementoval speciální antireflexní vrstvu, která má snížit odrazivost až o 75 % proti běžně používaným sklům. Tato vrstva zároveň zvyšuje kontrast displeje při zachování stejného jasu.

K tomu jsou samozřejmě obě skla podobně jako u smartphonů odolné proti drobným nárazům, ťukancům a škrábnutím. A jaký je rozdíl mezi verzí DX a DX+? DX je základ pro běžné, sériově vyráběné hodinky, DX+ je prémiovější odolnější sklo blížící se údajně svými vlastnostmi safíru a Corning jej bude nabízet pro luxusnější hodinky. Poprvé bychom se mohli s novými skly v hodinkách setkat v první polovině roku 2019.

Diskuze (1) Další článek: Čtyři obličeje na jednom displeji. WhatsApp spouští skupinové video hovory

Témata článku: , , , , , Gorilla Glass DX +, První polovina, Tuk, Dobrá čitelnost, Chytré, Nejdůležitější vlastnost, DX +, Hod, Odolné sklíčko, Corning, Odolné sklo, Běžná hodinky, Pro +, Luxusní hodinky, Gorilla Glass DX, Sklíčko, Poškrábání, Sklo, Nové sklo, Ochranné sklo,