Google vylepší Sdílení nablízko. V Androidu 12 do něj přibudou dvě užitečné funkce

Funkce Nearby Share (Sdílení nablízko) je již zhruba rok nedílnou součástí operačního systému Android a také Chromebooků. Od prvotního uvedení se funkce Sdílení nablízko brzy dočká svého zřejmě největšího updatu, který, společně s Androidem 12, přinese dvě nové funkce.

Tou největší novinkou bude hromadný přenos souborů, které bude možné sdílet najednou až se čtyřmi dalšími uživateli. Soubory sice nebudou sdíleny se všemi v jednu chvíli, ale postupně. Na druhou stranu si ušetříte další otevírání obrazovky Sdílení nablízko a ruční potvrzování sdílení souborů s každým dalším uživatelem, jemuž chcete soubory (např. skupinovou fotografii), nasdílet. Druhá novinka se týká přepracované viditelnosti vašeho telefonu, který může být skrytý, mohou jej vidět všechna zařízení nebo jen vaše kontakty. Viditelnost lze nově nastavit jen dočasně, takže se telefon po pár minutách opět „zneviditelní“.

Obě novinky jsou aktuálně k dispozici v poslední betaverzi Androidu 12, takže se se stoprocentně dostanou i do finální verze Androidu 12. 

V redakci jsme si vyzkoušeli jednu z prvních betaverzí Androidu 12:

Via XDA

Diskuze (2) Další článek: Vivo X70 má fotoaparát Zeiss a spoustu výkonu. Nejvyšší model zaujme koženkou

Témata článku: Google, , , , , , , , Operační systém, Ina, Viditelnost, Novinka, Sdílení souborů, Funkce, Soubor, Sdílení, Chromebook, F +, Užitečná funkce,