Google v květnu představí levnější Pixel 4a. Displej dostane průstřel pro selfie

Google si na první polovinu letošního roku schoval dva modely řady Pixel 4a, které se stanou nástupci loňských Pixel 3a a Pixel 3a XL. A, i když se toho dosud o novém levnějším Pixelu 4a moc nevědělo, rendery na internetu odhalují připravovanou novinku v celé své kráse.

Největší vizuální změnou bude displej s průstřelem, který bude umístěn v jeho levém horním rohu. Panel má mít úhlopříčku 5,7 - 5,8 palce, ovšem rámečky okolo něj budou zřejmě dost široké. Reproduktor se tak bez problémů vejde nad displej, zda však bude novinka podporovat i technologii Soli Motion Sense, je zatím ve hvězdách.

Jednolitá plastová záda plynule přecházejí na boční hrany, a mimo bílé bychom se měli dočkat černé, fialové a zřejmě i oranžové barevné varianty. Vystouplý fotomodul na zádech je sice čtvercový, což bude zřejmě móda roku 2020, je v něm však pouze jeden 12MPx fotoaparát s přisvětlovací diodou. Podle spekulací bychom ve fotomodulu měli najít i další snímače, např. ToF senzor pro detekci hloubky záběru. Na zádech dále najdeme kruhovou čtečku otisků prstů a výmluvné logo G.

Představovací video aktuálního Pixel 3a:

Pravý bok obsadí oranžově zbarvená zamykací klávesa a regulátory hlasitosti. USB-C na spodní hraně doplní dvojice reproduktorů. Sluchátkový jack na horní hraně zůstane zcela osamocen. Celkově rozměry telefonu mají činit 144 × 70 × 8,2 mm, novinka tedy bude trochu menší, než aktuální Pixel 3a. Výkon by měl dodávat Snapdargon 730 nebo Snapdragon 765 doplněný 4GB operační pamětí a 64GB úložištěm. Představení Pixelu 4a se očekává na květnové konferenci Google I/O 2020. A do té doby jistě na internet uniknou i kompletní specifikace.

Zdroj 91mobiles

Diskuze (7) Další článek: Xiaomi, Oppo a Vivo založili alianci. Spolupracují na novém způsobu přenosu dat mezi zařízeními

Témata článku: Google, , , , , , , , , Pro +, ? Displej, ASIC, Internet, Průstřel, Hrana, DOS, Displej