Google prý tlumí vývoj chromebooků, místo toho se vrhne na ohebná zařízení

Google v posledních letech posiluje v oblasti hardwaru, vyvíjí telefony Pixel, chytré reproduktory, a také chromebooky. A právě divize notebooků a tabletů to má asi sečtené. Firma totiž zaměstnance převelela jinam. Původní zprávy hovořily o zeštíhlení portfolia, nyní ale unikla jiná informace, která by s tímto krokem mohla mít přímou souvislost.

Společnost totiž nejspíše chce naskočit do rozjetého vlaku jménem „skládací zařízení“. Prozrazuje to alespoň patent, který se dostal na veřejnost. Ten je podobný Samsungu Galaxy Fold, tedy když se zařízení zavře, schová displej uvnitř.

A protože se může jednat o zářnou budoucnost, nebude Google již potřebovat vyvíjet notebooky a tablety (čti: přežitky staré doby) a nebo jen potřebuje zkušené odborníky aktuálně převelet na důležitější činnost. Budoucnost je totiž skládací. Tedy možná, protože většina podaných patentů se realizace nikdy nedočká. V tomto případě to ale vypadá nadějně, i Google se totiž chce držet moderních trendů.

Via: bgr.com, gsmarena.com

Diskuze (7) Další článek: Skutečný dojezd elektromobilů. Žádný nedal 500 km, nejhorší ani 100 km a nevyhrála Tesla

Témata článku: , , , , , Cplus, Chromebook, Notebook, Činnost, Chrome, Displej, Oblast hardwaru, Lenovo Folio, Zařízení, CPL, Odborník