Google představí nenápadnou Android TV, která přidá chytré funkce i vaší staré televizi

Na povrch vyplouvají informace, že Google chystá televizní dongle, který i starší „hloupé“ televize obohatí o operační systém Android TV. To znamená významný posun od oblíbeného Google Chromecastu, který byl výrazně jednodušší a v podstatě neměl vlastní uživatelské prostředí, obsah se na něj posílal z telefonu. Hlavním zdrojem zpráv je magazín XDA Developers, který nyní zveřejnil podobu zařízení a jeho kódové označení.

Aktuálně mu v Googlu říkají Sabrina, ale finální produkt ponese jiné jméno. Nejspíše bude součástí rodiny Nest, kterou Google vlastní. V balení donglu dostanete také dálkové ovládání, u kterého bude kladen důraz na spojení s Google Asisstantem, tedy ovládání hlasem. Zařízení by se mělo na trh dostat už letos v létě.

Na tom americkém by mělo stát 80 dolarů, tedy asi 2 300 Kč. Ale s prodejem u nás příliš nepočítejme, portfolio značky Nest v České republice Google nenabízí.

via Dotekománie

Diskuze (10) Další článek: Potřetí a zase jinak. ČTÚ znovu mění podmínky aukce pro 5G sítě

Témata článku: Google, , , , , , , , Česká republika, Ovládání, Nena, TV Stick, XDA Developers, Chytré, Google Chromecast, Televize, F +,