Galaxy S5 se představí na pondělním Unpacked v Barceloně

Samsung začal rozesílat pozvánky na chystanou tiskovou konferenci, na které v posledních letech pravidelně představuje nové vlajkové lodi. Loni se tisková konference Samsung Unpacked Episode 1 odehrála v polovině března v New Yorku, kde byl představen Galaxy S4. Samsung tehdy na pozvánkách a informačních letácích uváděl cifru 4, což právě značilo představení čtvrté generace modelu Galaxy S.

Klepněte pro větší obrázek
Loní na propagačních materiálech před představením Galaxy S4 byla hojně vidět cifra 4

Na pozvánce, kterou se Samsung pochlubil na Twitteru, je však dvakrát velmi výrazně vyvedena cifra 5, což nemůže znamenat nic jiného, než to, že bude Galaxy S5 představena na chystaném veletrhu MWC v Barceloně. Dlouho se spekulovalo, že Samsung představí své novinky s Tizenem či Galaxy S5 v předvečer veletrhu MWC. Zdá se však, že dočkáme hned dvou tiskových konferencí, 23. února by měl být oficiálně představena vlajková loď Tizenu, 24. února ve 20:00 v Barceloně, tedy navečer prvního dne veletrhu, bude odhalena nová vlajková loď Samsungu a s ní spojené novinky v oblasti uživatelského rozhraní, aplikací a příslušenství.

Klepněte pro větší obrázek
Pozvánka na chystanou tiskovou konferenci Samsungu, cifra 5 nemůže značit nic jiného, než představení modelu Galaxy S5

Pokud se vše potvrdí, bude to u Samsungu po delší době představení klíčového produktu v rámci větší mobilně zaměřené akce. Samsung totiž doposud dával přednost vlastním představovacím akcím, na které ale musel zvát novináře z celého světa, což rozhodně nebyla levná záležitost. S ohledem na nedávné poplatky při licencování patentů to zřejmě vypadá, že bude muset jihokorejský výrobce na výdajové složce něco ušetřit a proto svolává tiskovou konferenci do Barcelony, kde se již tak očekává velká novinářská účast. Z tiskové konference bude Samsung přenášet živý stream, po tiskové konferenci vám zprostředkujeme naše první dojmy přímo z místa dění.

Diskuze (17) Další článek: Android má na trhu smartphonů drtivou převahu

Témata článku: Samsung, , , , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy S4 Active, Samsung Galaxy S4-A, Samsung Galaxy S5, Bar, Galaxy s, Propagační materiál, Pře, Levná záležitost, Samsung Galaxy s, GAL