Galaxy M2 by mohl být prvním telefonem od Samsungu s vykousnutým displejem

Samsung odolával dlouho, nakonec ale zřejmě stejně podlehne. Řeč je o vykousnutých displejích, které Samsung až donedávna ignoroval. Na tiskové konferenci SDC18 však přeci jen oznámil nové portfolio Infinity displejů s výřezem, a první model, který by se mohl dočkat zobrazovacího panelu s výřezem pro selfie, by měl být připravovaný Galaxy M2 (SM-M205F). 

Ten by měl podle dosavadních spekulací nabídnout Infinity-U displej (s výřezem ve tvaru písmena U) s rozlišením 2 340 × 1 080 pix a poměrem stran 19,5:9. Řada Galaxy M má být u Samsungu brána jako základní, a proto by měl být telefon osazen „pouze“ IPS panelem. Výkon dodá osmijádrový Exynos 7885 (2 × 2,2GHz A73 + 6× 1,6GHz A53), grafický adaptér Mali-G71 MP2 a 3GB operační paměť. V Antutu získala testovací verze 107 tisíc bodů. Telefon má dále nabídnout 32 nebo 64GB úložiště a podporu dvou SIM karet.

Na zádech bude připraven 13MPx fotoaparát, kamerka pro selfie bude osmimegapixelová. V telefonu má běžet Android 8.1 Oreo s nadstavbou Samsung Experience. Záležet však bude hodně i na koncové ceně telefonu, Galaxy M2 má být namířen přímo proti levným konkurenčním modelům značek Oppo a Xiaomi. Představení Galaxy M se očekává až za několik měsíců, písmenko F v modelovém označení však naznačuje, že bychom se jej mohli dočkat i v Evropě.

Naše první dojmy z nejnovějšího Samsungu Galaxy A9 (2018):

Zdroj Phonearena, Antutu

Diskuze (8) Další článek: RECENZE: Nokia 7.1 — bestseller ztenčuje rámečky a sází na HDR obraz

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , , , , Evropa, Testovací verze, Telefon, Displej, GAL, Oppo a Xiaomi, Modelové označení, Zobrazovací panel, První dojem, Samsun, Nové portfolio, ? Displej,