Galaxy A7: seznamte se s nejtenčím Samsungem

Galaxy A7 je nejtenčí telefon v současném portfoliu společnosti Samsung. Líbit se bude kovové tělo i Full HD Super AMOLED displej.

Dva a půl měsíce trvalo Samsungu, než zkompletoval řadu Galaxy A. Začalo to představením modelů Galaxy A3 a Galaxy A5 na konci října loňského roku, které doplnil Galaxy A7 až dnes. O tomto modelu se vědělo již delší dobu, krátce před oficiálním uvedením se ještě objevila jeho polykarbonátová unibody varianta s trochu horšími specifikacemi: Galaxy E7. Maximem internetové konektivity je u něj jen HSPA+, jinak jsou specifikace velmi podobné. Plastový E7 má však trochu větší baterii a také podporuje hybridní Dual SIM. To znamená, že pokud nevyužijete druhý slot pro SIM, můžete do něj klidně vložit druhou microSD kartu.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Hardwarové a technické specifikace Samsungu Galaxy A7

Postupně se zvětšující kvádr

Vzhledově je Galaxy A7 stejný jako Galaxy A3 (recenze zde) nebo Galaxy A5. Pokud byste zařízení neviděli proporcionálně vedle sebe, šly by použít stejné tiskové fotografie. Rozměry jsou 151 × 76 × 6 mm, tloušťka telefonu je tedy velmi nízká. Váha kovového unibody telefonu se zastavila na 141 gramech. První informace z blogu Samsungu hovořily o 5,5" HD displeji (což dokládá výše umístěný screenshot), den po oficiálním představení však Samsung uvedl informace na pravou míru. Nakonec se tedy potvrdily dřívější spekulace, Samsung A7 je tedy osazen 5,5" Super AMOLEDem s Full HD rozlišením.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Samsung Galaxy A7 v bílé barevné variantě

Pod displejem jsou připraven standardní ovladače Samsungu  konfiguraci jednoho tlačítka a dvou senzorických kláves po stranách. Nad displejem najdeme mřížku reproduktoru, čidla osvětlení a přiblížení k displeji spolu s 5Mpix kamerkou pro selfie. Levý bok je osazen regulátory hlasitosti, pravý zamykacím tlačítkem a sloty pro nanoSIM a microSD, které lze vysunout pomocí dodávaného „špendlíku“. Na spodní hraně najdeme nabíjecí microUSB s 3,5mm jackem a hlavním mikrofonem, filtraci šumu provádí ve spolupráci s mikrofonem na horní hraně. Na jednolitých zádech najdeme vystouplou čočku 13Mpix fotoaparátu s LED přisvětlením a hlavním reproduktorem.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Samsung Galaxy A7 v černé barevné variantě

Galaxy A7 bude k dispozici ve dvou variantách, single SIM a dual SIM. U obou z nich se navíc počítá s podporou LTE. Jednosimkový LTE model používá 32bitový osmijádrový Exynos 5430 (1,8Ghz čtyřjádro pro výkon a 1,3GHz čtyřjádro pro úsporu) s modemem Ericsson M7450. Dvousimková LTE verze je osazena 64bitovým osmijádrem Snapdragonem 615 v konfiguraci 1,5Ghz Cortex A53 a 1GHz Cortex A53. Konektivita dále zahrnuje podporu Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0, GPS/GLONASS a NFC.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Samsung Galaxy A7 ve zlaté barevné variantě

Operační paměť má kapacitu 2 GB, interní paměť je 16GB, ovšem lze ji rozšířit pomocí microSD karet. Galaxy A7 se na trh dostane s Androidem KitKat, ovšem brzy by se pro něj měla objevit aktualizace na Android 5.0 Lollipop. Předpokládaná cena telefonu činí 509 EUR, což je po přepočtu 14 200 Kč. S telefonem se počítá na celosvětové trhy koncem prvního čtvrtletí, jeho dostupnost v ČR však zatím nebyla potvrzena.

Ožveno 13.1 16:00: Samsung v rámci včerejšího představení Galaxy A7 chybně uvedl rozlišení displeje. Galaxy A7 je tak nakonec skutečně osazen 5,5" Super AMOLED displejem s Full HD rozlišením.

Diskuze (69) Další článek: Panasonic a Toshiba předvádí chytrá interaktivní zrcadla [CES]

Témata článku: Samsung, , , , , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy A3, Samsung Galaxy A3 (2016), Samsung Galaxy A3 Dual, Samsung Galaxy A5, Samsung Galaxy A5 (2016), Samsung Galaxy A7, Samsung Galaxy A7 (2016), Samsung Galaxy E7, Kvádr, Super AMOLED, Hybridní dual, GAL, Seznam, Sam, Galaxy a, Včerejší představení, Samsun,