Foldů druhé generace bude zprvu málo. Jejich výroba začne až v průběhu srpna

Pokud si brousíte zuby na druhou generaci skládací Galaxy Fold od Samsungu, budete si na něj, oproti dřívějším předpokladům, zřejmě muset počkat o pár měsíců déle. Samsung má sice Galaxy Fold 2 představit 5. srpna, tedy za necelé dvě měsíce. Na trh se však skládačka dostane s odstupem až několika týdnů až měsíců. Na vině jsou omezené dodávky UTG skel, které jsou klíčovou součástí skládacího displeje.

V červenci se podle zdroje nevyrobí téměř žádné kusy, výroba tak bude spuštěna v průběhu srpna. A to znamená, že se skládačka dostane do prodeje nejdříve začátkem září, a to zřejmě jen na vybraných trzích. Na ty další by mohla dorazit se zpožděním, protože ze začátku bude počet kusů dost výrazně omezený. 

Galaxy Fold 2 by měl být o něco levnější, než první generace Galaxy Fold, která se po nedávném masivním snížení ceny aktuálně prodává za 45 990 Kč, což je o 12 tisíc méně, než v dubnu. Úvodní cena na českém trhu přitom činila 53 990 Kč. O výkon se u Foldu 2 postará Snapdragon 865 s podporou 5G, potřebnou energii dodá 4 365mAh akumulátor, který bude rozdělen na dvě části. Původní Fold měl přitom nepatrně větší 4 380mAh baterii, takže rozdíl ve výdrži bude opravdu minimální. Nový Fold má používat tzv. technologii „LTPO Backplane“, která má u displeje snížit energetické nároky až o 20 procent. 

Jenže, vnější panel má být větších proporcí, a vnitřní displej má podporovat 120 Hz obnovovací frekvenci. Zatím to tedy vypadá, že Fold 2 by mohl vydržet na jedno nabití podobně jako první generace. Jedná se však stále o spekulace, které by se měly v průběhu následujících týdnů postupně zpřesňovat. Na rendery připravované skládačky od Samsungu se můžete podívat zde.

Zdroj Twitter

Diskuze (6) Další článek: O2 spouští 5G. Už žádný test, síť budoucnosti si může vyzkoušet každý

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , Fold, Generace, Ross Young, F +, August, Skládačka, Průběh srpna, Pár měsíců, Srpen, Displej