Fantastická nová sídla postaví nejen Apple, ale i Google a Nvidia

Asi už jste slyšeli o tom, že Apple postaví v Cupertinu nové sídlo, díky jeho tvaru se mu přezdívá UFO, oficiálně se jmenuje suše: Apple Campus 2. Stavět by se mělo začít už v nejbližších měsících, hotovo má být v roce 2016, plány sídla najdete v PDF. V Silicon Valley ale chtějí stavět i další firmy.

Klepněte pro větší obrázek 
Nové sídlo Apple (obr.: Apple)

Nvidia zrovna v únoru oslavila 20 let existence a dala si pěkný dárek – sám šéf a zakladatel Jen-Hsun Huang na blogu zveřejnil první náčrtky nového sídla. Spíše než kancelářskou budovu připomíná vesmírné město ze sci-fi románů. Stavba vyroste přes ulici od současného sídla firmy a jen pár bloků od místa, kde všechno před dvěma dekádami začalo.

Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek
Nové sídlo Nvidie (obr.: Nvidia)

Z oficiálně potvrzených plánů k veřejnému tajemství: Googlu se jeho současný „Googleplex“ nezdá dostatečně futuristický a chce stavět znovu. Podle TNW se nový Googleplex posune blíže k pobřeží a vypadat bude takto: 

Klepněte pro větší obrázek 
Nový Googleplex (obr.: TNW)

Jak daleko od sebe zmíněné tři firmy sídlí?


Zvětšit mapu

Diskuze (27) Další článek: Huawei Ascend P2: trochu originality, prosím [MWC]

Témata článku: Apple, Google, , , San Francisco, Cupertino, Dekáda, #Apple, Fan, F +, Posta, Post, Veřejné tajemství, Santa Clara, Pěkný dárek, Nov, Google +, APP