Exkluzivně: Připravované Battery packy od Samsungu

Samsung na český trh brzy uvede dvě nové vysokokapacitní externí baterie, které váš telefon nabijí do plna hned několikrát.

V lednu se na český trh dostanou nové Battery packy od Samsungu. Jedná se o dvojici externích baterií, lišit se budou kapacitou a samozřejmě také cenou. Menší model nesoucí označení EB-PG850BLE má v sobě integrován Li-Ion akumulátor o kapacitě 8 400mAh, větší krabička s označením EB-PN915BLE má zase kapacitu 11 300mAh. Obě krabičky mají na boku jednoúčelové tlačítko, jehož stisknutím zjistíte aktuální kapacitu baterie, a to ve formě počtu rozsvícených stavových diod. Plné nabítí značí čtyři, při úplně vybitém stavu nesvítí žádná. To je podstatná změna oproti první generaci Battery packu, kterou jste museli zapínat jezdcem, přičemž nabíjení a vybíjení bylo signalizováno zelenými a červenými diodami. Vypadalo to sice pohledně, nebylo ale na první pohled jasné, v jakém režimu krabičku nabíjet.

U nových Battery packů je vše zjednodušeno, akumulátory tedy nejsou vybíjeny dokud k nim nepřipojíte nějaké zařízení. Pro zařízení s microUSB je přímo v těle krabiček integrován šesticentimetrový prodlužovací kabel s microUSB konektorem. Při nabíjení telefonu tedy s sebou nemusíte nosit datový kabel, pokud však používáte atypické konektory, např. v rámci starších tabletů Samsungu, můžete si potřebný kabel zapojit do plnohodnotného USB výstupu. A hádáte zcela správně, nabíjet můžete i hned dvě zařízení najednou. O nabití samotných externích akumulátorů se stará microUSB konektor, do kterého zapojíte standardní cestovní babíječku přibalovanou ke smartphonům. Dobu nabíjení jednotlivých battery packů zatím neznáme, napoví to až dlouhodobější používání.

Nové Battery packy se na českém trhu objeví v lednu příštího roku. U kapacitně menšího se počítá s cenou 1 399 Kč, větší externí baterie vás vyjde na 1 649 Kč.

Diskuze (14) Další článek: McDonald’s rozšíří objednávání hamburgerů přes tablety

Témata článku: Samsung, , , Stará microusb, Battery pack, Prodlužovací kabel, Sam, No Battery, Pack, Battery, Podstatná změna, Externí akumulátor, Battery +, Samsun