Z MWC 2021 se po Ericssonu odhlásily i další firmy. Hrozí opět zrušení veletrhu?

Veletrh MWC v Barceloně byl v minulém roce jednou z prvních velkých akcí, která musela ustoupit celosvětové pandemii koronaviru. Zatímco loňský ročník byl zrušen bez náhrady, s realizací letošního MWC 2021 se stále počítá, to ve dnech 28. června až 1. července 2021. Pořádající agentura GSMA se pojistila posunutím veletrhu z tradičního únorově/březnového termínu na přelom června a července. Nebude ale i přesto veletrh v ohrožení?

Pochybnosti zasela společnost Ericsson, která oznámila, že letos účast na veletrhu MWC 2021 ruší. Důvodem jsou pokračující dopady světové koronavirové pandemie. Ericsson byl dosud jako jeden z největších světových dodavatelů zařízení pro mobilní sítě pravidelným účastníkem největší telekomunikační výstavy.

„Rozhodnutí, i když je politováníhodné, odráží náš preventivní přístup k řízení pandemie. Globální programy očkování, které by zjednodušily setkávání a cestování osob, jsou teprve na svém začátku. Těšíme se proto na budoucí příležitosti znovu se setkat s našimi partnery a také na pokračující úzkou spolupráci s GSMA,“ uvedl jako zdůvodnění svého rozhodnutí Ericsson.

Pořadatelská asociace GSMA uvedla, že respektuje rozhodnutí švédské firmy a doplnila, že pracuje na zdokonalování svojí virtuální eventové platformy, díky níž se v online formě budou moci veletrhu účastnit i zájemci, kteří se přímo do Barcelony nedostanou. S fyzickou návštěvností se počítá zhruba v polovičním počtu proti předešlým ročníkům, a to za přísného dodržování zdravotních a bezpečnostních opatření.

Via: Mobile World Live


Aktualizováno 12. března 2021:

Po Ericssonu oznámily i další velké firmy telekomunikačního sektoru, že se odloženého MWC 2021 z preventivních důvodů neúčastní. Podobně jako švédská firma argumentuje i její největší evropský konkurent Nokia, chybět bude také výrobce elektroniky Sony, sociální síť Facebook a databázová firma Oracle.

„Společnost Sony Mobile přijala rozhodnutí, že se nebude účastnit MWC 2021,“ uvedl v prohlášení mluvčí společnosti. Místo toho firma své novinky představí online, a to zřejmě v dřívějším než červnovém termínu. „Zdraví našich zaměstnanců, zákazníků a partnerů má pro nás zásadní význam. Vzhledem k tomu, že celosvětová vakcinace je stále v počátečních fázích, rozhodli jsme se účastnit pouze ve virtuální formě,“ uvedla Nokia.

Se zrušením veletrhu v Barceloně asociace GSMA v tuto chvíli nepočítá.

Via: Cnet.com

Diskuze (1) Další článek: S dalekohledem na zádech. Je tohle skutečná podoba nového Huawei P50 Pro?

Témata článku: , , , , , , , Pandemie, Vakcinace, Veletrh, Ročník, Sony Mobil, Zrušení, Celý ročník, Pochybnost, F +, Mobil World Live, Dodržování, Oracle