Dvě užitečné aplikace pro Galaxy S10: tapety a průstřel jako náhrada LED diody

Již před vstupem rodiny Samsungů Galaxy S10 na trh bylo zřejmé, že okolo průstřelu v displeji se vytvoří velká kreativní komunita. Průstřel tak můžete schovat přímo v systému, kdy jej do roviny vyplní černé ohraničení, nebo jej kreativně zakomponovat přímo do systémové tapety. Samozřejmostí je pak deaktivace pohybových efektů na ploše a také aktivní tmavý systémový režim.

Vzrůstajícího trendu si všiml i Samsung, který začal před pár dny nabízet v Theme Storu samostatnou sekci s tapetami určenou pro průstřely v displeji. Jednotlivé tapety však stojí 19 - 22 Kč a žádné bezplatné na Theme Storu nenajdete. Pokud vám nestačí komunitou vytvářené tapety na Redditu, možná vás potěší aplikace Hidey Hole, která sdružuje bezplatné tapety pro „es desítky“ s průstřelem. Mým oblíbencem je tapeta s pohledem do útrob Galaxy S10. Aplikaci stahujte bezplatně z Google Play.

Mnohem zajímavější je aplikace Always On Edge - Edge lighting, která vám do telefonu přinese náhradu za chybějící notifikační diodu. Samsung při rozpoznávání obličeje používá k notifikaci kruh diod okolo průstřelu, doposud však tuto „softwarovou notifikační diodu“ přímo do systému nedostal. Pomoci si tak musíte samostatnou aplikací, ve které si však umíte upravit chování informačního kruhu či oválu podle svých preferencí. A to i do absolutních detailů.

Představení aplikace Always On Edge - Edge lighting:

Můžete si nastavit barvu, styl, efekt notifikace, aplikace, pro které má být k dispozici, a spoustu dalších drobností. V prvé řadě musíte aplikaci přidat celou řadu oprávnění, aby mohla správně fungovat. Osvětleny mohou být jen kraje displeje spolu s okrajem průstřelu, nebo jen samotný průstřel. Po upravení nastavení nezapomeňte všechny volby uložit. Aby se vám to podařilo, je třeba zhlédnout reklamu. Pokud si však s aplikací vyhrajete dosytosti, můžete si pořídit i placenou verzi bez reklam.

Diskuze (26) Další článek: Následky obří pokuty. Android se vás začne ptát, jak chcete vyhledávat a jak surfovat

Témata článku: Samsung, , , , , , , , Samsung Galaxy S10, Samsung Galaxy S10 512GB, Samsung Galaxy S10+, Samsung Galaxy S10+ 1TB, Samsung Galaxy S10e, Náhrada, Displej, Dio, Pro +, LED diody, Jak, Tapety, Průstřel, Theme store, Užitečná aplikace, Prus, Aplikace,