Dokáže něco, co přímo v iOS není možné. Toto MagSafe příslušenství umožní iPhonům nahrávat hovory

  • Magsafe Call Recorder je přídavný záznamník hovorů pro iPhony
  • Využivá piezoelektrický senzor a mikrofon
  • Díky univerzální nálepce můžete „nahrávač“ použít i u jiných zařízení

Nahrávání hovorů pro osobní je často promílaným tématem, mobilní výrobci se však k němu často staví odmítavě. U Androidů sice nahrávání občas funguje přímo v systému, ale jen u systémových ROM, které jsou určeny pro některé asijské státy. Můžete si sice pomoci aplikací, ale ta nahrává jen pomocí mikrofonu, takže sebe slyšíte skvěle, ale u protistrany je to, i při aktivním hlasitém reproduktoru, už dost velká bída.

A třeba takový iOS nahrávání hovorů blokuje kompletně, a to kvůli obavám o možné narušení soukromí. Jenže existuje MagSafe příslušenství, které nahrávání hovorů zpřístupní...

Klepněte pro větší obrázek
Princip záznamu zvuku u příslušenství MagSafe Call Recorder

Focase Magsafe Call Recorder je kompaktní černá nebo bílá „placka“ o rozměrech 93 × 65 × 5 mm, která váží 40 gramů. Na záda iPhonu ji připojíte magneticky, na jedno nabití přes USB-C vydrží až šest hodin v režimu stand-by. Zobrazování zajišťuje 2,3" e-ink displej, pod nímž jsou umístěna tři tlačítka. Konektivita s okolním je zajištěna přes Bluetooth a Wi-Fi.

To nejdůležitější je ale samotné nahrávání hovorů, které funguje po stisku prostředního tlačítka. Piezoelektrický snímač zaznamenává vibrace ze sluchátkového reproduktoru, zatímco spodní MEMS mikrofon zaznamenává v průběhu hovoru hlas uživatele. Výsledná nahrávka se ve formátu Wav (512 Kbps) ukládá do 8GB úložiště.

Představení příslušenství Focase Magsafe Call Recorder:

E-Ink displej může na zádech iPhonu zobrazovat úkolovník (v brzké době se počítá s provázáním se službami Apple Reminder a Microsoft To-Do), aktuální čas, časovač, QR kód nebo motivační texty. Jakmile jej sundáte z iPhonu, poslouží jako klasický záznamník zvuku, např. pro rozhovory nebo přednášky. Veškeré zvukové soubory si pak poslechnete v aplikaci Focase v iPhonu.

Nahrávání hovorů v Česku

Hovory si v Česku můžete nahrávat i bez informování protistrany o tom, že je aktuálně probíhaný hovor nahráván. Ovšem daná nahrávka může být určena jen pro osobní použití. Její sdílení či případný přepis už může nést znaky protiprávního jednání, a to s ohledem na paragrafy § 86 a § 88 Nového občanského zákoníku č. 89/2012 Sb.

K prvním zájemcům se Focase Magsafe Call Recorder dostane už v průběhu března. A to za zhruba 1 300 Kč, což je cena jednoho modulu a univerzální nálepky.

I tentokrát se jedná pouze o tip na zajímavý produkt z Kickstarteru, který prozatím nemáme osobně vyzkoušený. Jakékoliv dotazy k produktu tak směřujte přímo na webové stránky kampaně.

Diskuze (34) Další článek: iPhone 14 Pro levnější o 4 tisíce a další slevy až do pondělka. Alza otevřela nový Apple Shop v Praze

Témata článku: Apple, , , , , , , , , , Nálepka, Česká republika, Hovor, WAV, MEMS, Nahrávání, Mikrofon, IPhonům, Záznamník, Informování,