Pokračujte s aktualizacemi, chyba byla opravena. Samsung opět zprovoznil updaty hodinek Galaxy Watch4

  • Pokud používáte hodinky řady Galaxy Watch4, dejte si pozor
  • Po aktualizaci na verzi GVI3 nemusí jít hodinky zapnout
  • Jakmile se vám aktualizace nabídne, rozhodně ji neinstalujte

Oživeno 15. listopadu | Samsung v Česku opět zpřístupnil aktualizaci hodinek řady Galaxy Watch4. Nová verze má označení GVK4, a její součástí je zlepšení stability a spolehlivosti systému. Součástí aktualizace je i „stabilizační kód související s napájením“. Pokud jste tedy měli v hodinkách verzi GVI3, a zatím se u vás chyba s nefunkčním zapnutím neobjevila, měli byste na novou verzi softwaru přejít co nejdříve to je možné. A to platí i pro všechny ostatní, kteří s updatem hodinek dosud vyčkávali. 

Klepněte pro větší obrázek
Na hodinky Galaxy Watch4 dorazila opravná aktualizace, kterou byste měli co nejdříve nainstalovat

V náhledu aktualizace se vůbec poprvé objevuje informace o tom, že „během aktualizace může dojít k chybám, před pokračování si prosím zálohujte všechna důležitá data“. Aktualizace hodinek se nabídne, buď automaticky, nebo ji vyhledáte přes aplikaci Galaxy Wearable. V té si rozklikněte vaše hodinky Galaxy Watch4 či Galaxy Watch4 Classic a přejděte do Nastavení hodinek - Aktualizace softwaru hodinek - Stáhnout a instalovat.


Oživeno 7. listopadu | V diskusi jsme to od vás schytali za „aktuálnost“ varování, jak však naznačují komentáře ostatních uživatelů, konkrétně u hodinek Watch4 Classic ještě k aktualizaci na verzi GVI3 skutečně nedošlo. A zatímco v polovině října se možná jednalo o izolovaný problém několika kusů, v souvislosti s postupně rozšiřující se dostupností aktualizace na různé trhy a kombinací modelů (LTE/Bluetooth) se až právě začátkem listopadu ukázalo, že se jedná o globální problém, který zasáhl i některé uživatele hodinek v Česku.

Ten sice nepostihuje každý model hodinek řady Galaxy Watch4, o tom, že se však jedná o globální chybu, nasvědčuje vyjádření Samsungu v aplikaci Samsung Members. Samsung potvrdil, že některé se po aktualizaci přestanou dobíjet či dokonce samy vypnout, a poté už znovu nenaběhnou. Jednou z domněnek je to, že chyba postihuje hodinky, které byly vyrobeny v první várce, což poznáte podle sériového čísla začínající na RFARF7 (červenec 2021) a RFARF8 (srpen 2021).

Samsung problematickou aktualizaci stáhnul z aktualizačního portálu, a brzy nabídne opravnou verzi aktualizace. Uživatelům, kteří si do hodinek nainstalovali problematický update a hodinky už nezapnou, poskytne Samsung dle webu Businesskorea bezplatnou opravu.

A to, nejen v Jižní Koreji, ale také v Česku. V případě problémů se rovnou obraťte na infolinku (tel. 800 726 786) či navštivte servisní středisko Samsungu.


Původní článek vyšel 5. listopadu s následujícím nadpisem:

Dočasně pozastavte aktualizace. Z hodinek Galaxy Watch4 se po updatu GVI3 stává nefunkční těžítko

Pokud používáte hodinky řady Galaxy Watch4, zbystřete. V uplynulých dnech internet doslova zahltily zprávy o nepovedené aktualizaci na verzi GVI3. Ta totiž u některých uživatelů (soudě podle zpráv se jedná o globální problém většího charakteru), zhorší fungování hodinek. Asi každého napadne tento „problém“ vyřešit restartem hodinek, jenže ty už opětovně nespustíte. A to ani tehdy, když se vypnou samy vinou vybité baterie, když je resetujete, abyste je připojili k novému telefonu, nebo je budete chtít obnovit z režimu Pouze hodinky. Na ruce tak budete nosit jen nefunkční módní doplněk...

Reddit se hemží desítkami vláken, v nichž si uživatelé stěžují na to, že po aktualizaci hodinek už se nedokáží znovu zapnout. Nereagují ani na nabíječku ani na obnovení do továrního nastavení. Stačí aby se vám hodinky vybily, a už je zřejmě nikdy nezapnete. Společným jmenovatelem je zřejmě aktualizace na verzi GVI3, u které důrazně doporučujeme, abyste ji do hodinek v žádném případě neinstalovali.

V redakci používáme hodinky Galaxy Watch4 Classic, které jsou aktuálně na dřívější firmwarové verzi GVH2. Je tak slušná šance na to, že update do Česka ještě nedorazil. Dostupnost aktualizace pro základní model Galaxy Watch4 v Česku však bohužel nedokážeme ověřit.

Pokud vám tedy na loňských hodinkách od Samsungu přistane aktualizace, určitě ji za současné konstelace do hodinek neinstalujte. Dostupnost aktualizace ověříte přes aplikaci Galaxy Wearable. Po výběru hodinek přejděte do Nastavení hodinek - Aktualizace softwaru hodinek, kde uvidíte, buď aktuální verzi softwaru (v našem případě R890XXU1GVH2) či verzi softwaru, kterou si máte do hodinek nainstalovat. Verzi R89xXXU1GVI3 se však vyhněte velkým obloukem!

Redakční představení hodinek Galaxy Watch4:

Pokud se vám v posledních dnech nabídla aktualizace hodinek na verzi GVI3, dejte nám vědět do diskuse pod článkem.

Zdroje: Reddit[1]Reddit[2], Reddit[3], Reddit[4], Reddit[5], Reddit[6], Reddit[7], Reddit[8], Reddit[9], Reddit[10]

Diskuze (49) Další článek: Vivo X Fold+ láká na ještě lepší výbavu, zrychlilo se nabíjení. U nás ho ale stále nekoupíte

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , , , , Česká republika, BusinessKorea, Verze, Jižní Korea, Reddit, Těžítko, Nastavení hodinek, Uživatelé, Galaxy Wearable, Módní doplněk, Samsung Members