Dlouhá a ještě delší. Takové budou nové Xperie řady XA3, které se ukážou na MWC

Sony u svých nadcházejících smartphonů vsadí na ultra širokoúhlý displej s poměrem stran 21 : 9. Výrobce to sice sám ještě nepotvrdil, ale napovídá tomu mnoho úniků konkrétních produktů a také registrovaný název CinemaWide. Ten se odkazuje právě na širokoúhlé formáty určené pro plátna kin. Protáhlá obrazovka může mít vedle promítání videa ale i další výhody, pokud s ní výrobce dokáže správně pracovat v rámci uživatelského prostředí (např. multitasking, split screen atd.).

Sony může na nadcházejícím veletrhu v Barceloně představit nejméně tři nové modely Xperia. Redaktor německého portálu Winfuture.de Roland Quandt už zveřejnil tiskové snímky modelů Xperia XA3 a Xperia XA3 Ultra. Oba mají velmi protáhlé tělo a displej, jehož úhlopříčka má u většího modelu dosahovat až k 6,5 palce. V zařízeních poznáváme snahu Sony o návrat ke staršímu hranatějšímu designu s rovnými zády. O výřezy japonský výrobce nadále nestojí, a tak jsou okolo displeje tři minimální okraje a jedno velké čelo, tedy podobné řešení jako měl před rokem model Alcatel 5.

Oba modely dostanou hlavní duální fotoaparát, jehož objektiv bude mírně vystupovat nad profil zařízení. Čtečka otisků se (zřejmě také po ohlasu od zákazníků) vrátí na bok zařízení, ale už nebude kombinovaná se zapínacím tlačítkem, jež bude mít podobu klasického samostatného tlačítka. Takové řešení používá např. i Samsung u modelu Galaxy A7 (2018) a pravděpodobně i chystaného Galaxy S10e. Nové Xperie XA3 by neměly přijít ani o často diskutovaný 3,5mm jack. Další výbava se má pohybovat na úrovni vyšší střední třídy v čele s procesorem Snapdragon 660. Více se dozvíme na tiskové konferenci Sony v Barceloně 25. února.

Diskuze (17) Další článek: Xiaomi si vybralo krajně nevhodný termín pro představení topmodelu Mi 9

Témata článku: Sony, , , , , , , , , Kter, Dlouhá, Úkaz, Model, DEL, Displej, Roland Quandt, Winfuture, Výrobce