Další úniky informací ke Galaxy Fold 2. Známe koncovou cenu i počet foťáků!

Ross Young, ředitel firmy Display Supply Chain Consultants, minulý týden po únicích týkajících se Samsungu Galaxy Fold 2 přislíbil další várku informací. A tak se také stalo. Na zádech druhé generace Foldu máme podle jeho vyjádření očekávat trojitý fotoaparát. Hlavní 12MPx snímač s duální optickou stabilizací doplní 16MPx širokáč a 64MPx teleobjektiv, opět s podporou OIS.

Ross Young zmiňuje i koncovou cenu budoucí skládačky mezi 1 780 až 1 980 dolary, což při současném kurzu dělá 44 600 - 50 tisíc korun. Jako nejpravděpodobnější se jeví cena okolo 1 880 dolarů, tj. zhruba 47 tisíc Kč, která by mohla o něco více podpořit prodeje, než aktuální cena 57 990 Kč za Galaxy Fold. Ten se sice začal prodávat o čtyři tisíce levněji, ovšem po nástupu epidemie COVID-19 se pod jeho zdražení podepsala slabá koruna. V rámci hardwarové výbavy nemá „dvojce“ chybět pero S Pen ani podpora 5G, která u verze prodávané v Česku chybí.

Na očekávaném datu oficiálního představení se nic nemění, tabletofon má být oznámen v srpnu spolu s řadou Galaxy Note20. Do prodeje by se tak mohl dostat již v průběhu září.

Zdroj Twitter

Sítě 5G

5G je zkratka pro bezdrátové sítě páté generace. Mají kratší odezvu, vyšší přenosové rychlosti, kapacitu a variabilitu. Jsou vyvíjené tak, aby zvládaly širokopásmové připojení miliónů lidí a strojů v metropolích, energeticky nenáročné senzory, které s jedinou baterií vydrží roky, a cokoliv mezi tím.

Ve světě začalo hromadné spouštění 5G sítí v roce 2019, start 5G v Česku byl opožděný. Nejvýznamnějšími vývojáři 5G technologií a výrobci síťových komponent jsou Huawei, Nokia, Ericsson a Samsung.

Diskuze (9) Další článek: Huawei dá slevu 20 % na opravu vybraných zařízení. Doprava do servisu je v květnu zdarma

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , , Last, Únik informací, F +, DSCC, Galaxy Fold Galaxy, R Cam, Pen, Foťák, Ross Young, Price, Koncová cena, Česká republika,