Business je business. Samsung začíná prodávat vlastní čipsety konkurenci

Historie se opakuje. V oblasti zakřivených displejů si smartphony od Samsungu již nedrží exkluzivitu, a stejně na tom budou brzy i mobilní čipsety řady Exynos. Jihokorejský výrobce se rozhodl, že není na co čekat, a jako čtvrtý největší výrobce čipsetů pro mobilní zařízení zpřístupní Exynosy ostatním mobilním výrobcům.

Čtvrtá pozice je pro Samsung málo a tak chce své čipsety nasadit i v zařízeních, které nespadají pod jeho značku. Prvenství na trhu držím Qualcomm, který je následovaný Applem a MediaTekem. A právě na něj cílí nová iniciativa, v rámci které chce Samsung MediaTeku konkurovat čipsety pro smartphony nižší a střední třídy. A pokud se mu to povede, MediaTeku by se letos mohlo trochu přitížit.

Samsung si chce podle zdroje vyšlapat půdu pro budoucí nasazení sítí páté generace. První sítě 5G mají být spuštěny v roce 2020 a Samsung je jednou z firem, která se vývoji technologií 5G věnuje ve větším měřítku. Doposud byla odběratelem Samsungu společnost Meizu, ještě letos by se k ní však měli přidat i další výrobci. Někteří s z nich však upřednostňují vlastní výrobu procesorů, např. Huawei.

Loňský čipset Exynos 8895, který pohání Galaxy S8 a Galaxy Note 8:

Zdroj Digitimes

Diskuze (2) Další článek: Nástupce LG G6 bude. Až přijde ten správný čas...

Témata článku: , , , Jihokorejský výrobce, Buš, Digitimes, Čtvrtá pozice, Velké měřítko, Mobilní zařízení, Exynosy, Nízká třída, Pátá generace, Sam, Pro +, Mobilní čipset, Business, Samsun, MediaTekem, Loňský čipset, Čipset, Výrobce