Bondovky nevymřely. Jabra sjednotila značení a v řadě Talk má celkem 7 modelů

Monofonní sluchátko, tzv. bondovka, je jedno z nejstarších mobilních příslušenství. Používá se od dob prvních hloupých telefonů, které podporovaly bezdrátový přenos zvuku přes Bluetooth. A na trhu vydržely dodnes.

Jedním z tradičních výrobců je dánská Jabra, která v letošním roce provedla revizi svého bondovkového portfolia. Ku prospěchu věci je zejména sjednocení značení modelů do jedné řady Talk a jejich odlišení číslovkou. Dříve Jabra používala pro každý model unikátní slovní název, ze kterého nebylo patrné, o jak pokročilý model se jedná a kam jej zařadit.

Některé modely se samozřejmě ještě doprodávají pod starším názvem (např. Style – nově Talk 30, Eclipse – nově Talk 55 atd.), ale nová řada Talk obsahuje už výhradně číselně značené modely vzestupně podle výbavy. Na výběr je tak celkem sedm různých typů Talk 5, 15, 25, 30, 35, 45 a 55. Jejich cena se pohybuje od čtyř stovek až po dva tisíce. Základní charakteristiku jednotlivých modelů naleznete v galerii.

Model Jabra Talk 45 na produktovém videu:

Diskuze (1) Další článek: Huawei má druhou generaci AI platformy. Aplikace budou rychlejší a chytřejší

Témata článku: , , , , , , Základní charakteristika, Tradiční výrobce, Bezdrátový přenos, Model, Starý název, Nová řada, Letošní rok, Charakter, Produktové video, Bondovka, Pokročilý model, Sjednocení, Mode, Nejstarší mobil,