BOE

BOE ukázalo prototyp skládacího displeje, který přeložíte dovnitř i ven

Čínský výrobce BOE se na sociální síti Weibo pochlubil prototypem skládacího displeje, který přeložíte na obě strany. V prvé řadě tedy displej složíte „dovnitř“ polovinami displeje k sobě, což je něco na styl skládacího Galaxy Z Fold2, jenže z rovné plochy jej můžete současně přeložit i směrem ven ve stylu Huawei Mate Xs. Zatím to tedy vypadá, že je BOE jediným výrobcem na světě, který dokáže vyrábět takto oboustranně skládací displeje určené pro mobilní zařízení.

BOE oboustranně skládací displej vybavilo tak, aby se pružná středová část displeje namáhala co možná nejméně. Jaké konkrétní postupy firma použila, zatím není jasné. Výrobce se však pochlubil, že tento typ oboustranných displejů zvládne až 200 tisíc přeložení, což jde v ruku v ruce s dřívějšími „jednosměrnými“ skládacími displeji. BOE tento druh skládacích panelů nasadí u vybraných topmodelů čínských výrobců, kteří tak nemusí volit mezi dvěma typy skládací konstrukce. Uživatelé budou skládačky překládat tak, jak chtějí, a jak v aktuální chvíli potřebují.

Prototyp skládacího displeje od BOE, který přeložíte dovnitř i ven:

Jenže, od prototypu může být cesta k finálnímu výrobku ještě dost daleko. Zatímco klasické skládačky používají vyztužené panty, které slouží i jaké podpora flexibilní části displeje, nedokážeme si zatím představit, že by měl 360° pant stejnou pevnost jako ty stávající. Každopádně, skládat displej na dva způsoby je věc hodně zajímavá, která by mohla v budoucnu dát vzniknout segmentu „univerzálních“ skládacích zařízení. Podle nás se však zatím jedná o docela dalekou budoucnost...

Zdroj Weibo

Diskuze (3) Další článek: RECENZE: OnePlus 8T – rychlík, jemuž k bezchybnosti schází jen dvě věci

Témata článku: , , , , , Huawei, Displej, Styl, Výrobce, Úkaz, Směr, ? Displej, Mobilní zařízení, Pro +, Pant