Arthur je virtuální průvodce městem. Ukáže nejen památky, ale i akce v okolí

Díky rozšířené realitě poskytuje aplikace Arthur (zdarma pro Android a iOS) možnost okamžitě zjistit, co se kolem nachází a děje. Ať už obyvatel či návštěvník města zde najde akce, aktivity, události, zajímavosti i důležité objekty. Stačí se rozhlédnout mobilním telefonem kolem sebe.

Aplikace je jednoduchá. Úvodní obrazovka vždy nabídne vám nejbližší objekty či události, zobrazit si je ale můžete i v záložce Mapa, nebo pomocí rozšířené reality pod ikonou směrového ukazatele. Hledáním můžete najít specifické záznamy, filtrem si zase určíte, co zobrazovat chcete a co už ne. Po rozkliknutí jednotlivých bodů zájmů u nich najdete nejen krátký popis, ale obvykle i např. otevírací doby, ceny, kontakty atd. Na dané místo se také lze nechat i navigovat.

Seznam měst s maximální možnou podporou najdete na stránkách zde. Aplikace ale, více méně zdařile, funguje napříč celou republikou. Větší podpora je samozřejmě v patronátu jednotlivých měst. Ty mohou v rámci Arthura nejen lépe upozornit na danou akci, ale představit i méně známou památku atd.

Diskuze (3) Další článek: RECENZE: Alcatel 3 (2019) se zalíbí očím i peněžence

Témata článku: , , , , , Aplikace, Realita, Památka, Průvodce, Meš, Objekt, Arthur, Úkaz,