Archos představí na IFA ultralevný tablet a smartphone s Windows

Archos oznámil uvedení tabletu 80 Cesium Tablet, který miří do nejnižší cenové kategorie a který bude přímo konkurovat nejlevnějším čínským tabletům s Androidem. Cena byla stanovena na 149 dolarů (3 150 Kč). Nejlevnější tablety s Windows dosud měly cenovku 199 dolarů.

Klepněte pro větší obrázek
Archos nabídne 8palcový tablet s Windows

Archos si může tak nízkou cenu dovolit, protože Microsoft již začal nabízet Windows 8.1 OEM výrobcům zdarma pro zařízení s displejem do maximální velikosti úhlopříčky 9 palců. Tablet má IPS displej s 8palcovou úhlopříčkou a rozlišením 1 280 × 800 bodů. V jeho útrobách by měl pracovat 4jádrový procesor od Intelu, ale jinak pochopitelně žádné zázraky nečekejte, paměti bude minimum a další výbava zahrne jen nezbytnosti. Tablet bude uveden na trh v průběhu října.

Klepněte pro větší obrázek
Mobilní Windows za 99 dolarů (2 090 Kč bez DPH)

Zajímavostí v představených novinkách Archosu pro blížící se veletrh IFA je rovněž chytrý telefon Archos 40 Celsium, který nabídne sytém Windows Phone 8.1 s čtyřpalcovým diplejem a čtyřjádrovým procesorem za pouhých 99 dolarů.

Diskuze (12) Další článek: Virtuálové rostou, klasičtí operátoři přicházejí o zákazníky

Témata článku: , , , , , , Ultra, Wind, Tab, Nejlevnější tablet, Windows!, Arc, Tab a, Smartphone, Pře, SMA, Archosu, Win, Maximální velikost,