Apple začíná v Evropě nabízet repasované iPhony 13. Vypadají jako nové, ušetříte i několik tisíc

  • Apple začal v Evropě nabízet repasované iPhony 13
  • Chce tak získat část trhu s použitými iPhony zpátky
  • Při pořízení „skoro jako nového“ iPhonu se dá ušetřit i několik tisíc

Apple začal na svých oficiálních stránkách nabízet repasované iPhony předposlední generace. A to konkrétně modely iPhone 13 Mini, iPhone 13 Pro a iPhone 13 Pro Max. Základní iPhone 13 zatím není k dispozici jako repasovaný, ale je jasné, že jeho skladové zásoby se postupně ztenčují.

Sluší se také zmínit, že repasované iPhony zatím v Evropě seženete jen ve Velké Británii, Německu, Itálii a také ve Španělsku. Ovšem mezi řádky to vypadá, že by se mohla nabídka trhů s repasovanými iPhony, které pořídíte přímo na oficiálních stránkách Applu, postupně rozšiřovat.

Co hledat za nabídkou repasovaných iPhonů přímo ze strany Applu? V první řadě se jedná o konkurenční boj, protože Applu utíkají nemalé finanční prostředky díky rozjetému trhu s repasovanými iPhony. V Česku začal v loňském roce fungovat Swappie, který „vyzobe“ velkou část použitých iPhonů, repasuje je a vrací na trh. Apple chce fungovat podobně, a z tohoto „koláče“ upečeného z jeho produktů si plánuje ukousnout zpátky alespoň malý díl. A čím dříve začne americký gigant nabízet repasované iPhony dané generace, tím lépe pro něj.

Klepněte pro větší obrázek
Výběr z nabídky repasovaných iPhonů v Německu, které si pořídíte přímo ze stránek Apple.de

Výhodou repasovaných telefonů pro koncové zákazníky je nižší cena, která je v Evropě u výše uvedených modelů snížena o zhruba 15 procent. V závislosti na modelu a zemi ušetříte pří nákupu 120 až 280 EUR (cca 2 800 až 6 600 Kč). To samozřejmě není žádná závratná „akce“, ale zato dostanou zájemci iPhone, který bude vypadat skoro jako nový.

Dle podmínek oficiálního programu Certified Refurbished bude mít daný iPhone 13 novou baterii a nové vnější kryty. Případné součástky použité při servisním úkonu budou samozřejmě originální, telefon projde čištěním a také dojde k instalaci poslední verze iOS. Telefon bude dodán ve speciální krabičce s veškerým příslušenstvím a kabely, Apple navíc u telefonů provede funkční testy a navrch přihodí roční záruku.

Představení iPhonu 13 Pro:

Prvním trhem, kde se repasované iPhony 13 dostanou v dohledné době, budou Spojené státy. Stránky s případnou českou nabídkou repasovaných iPhonů bohužel i tentokrát nefungují. V našich končinách sice seženete u některých prodejců repasované iPhony 13, dle podmínek jednotlivých prodejců však i zařízení nejvyšší kvality (A) mohou nést „mírné známky opotřebení“. To se u repasovaných iPhonů přímo od Applu stát nemůže.

Via: Macrumors

Diskuze (71) Další článek: Další ochrana před šmejdy už platí. Od začátku roku není možné uzavřít smlouvu po telefonu

Témata článku: Apple, , , , , , , , Apple iPhone 13 mini, Apple iPhone 13 mini 256GB, Apple iPhone 13 mini 512GB, Apple iPhone 13 Pro, Apple iPhone 13 Pro 1TB, Apple iPhone 13 Pro 256GB, Apple iPhone 13 Pro 512GB, Apple iPhone 13 Pro Max, Apple iPhone 13 Pro Max 1TB, Apple iPhone 13 Pro Max 256GB, Apple iPhone 13 Pro Max 512GB, Česká republika, Evropa, Model, Nabídka, Oficiální stránka, Konkurenční boj,