Apple a Samsung letos spotřebují 90 % produkce ohebných AMOLED displejů

AMOLED panely jsou svým způsobem stále nedostatkové zboží. Displeje s technologií, která je v současnosti u smartphonů považována za nejpokročilejší, vyrábí jen několik firem – mezi hlavní dodavatele patří Samsung a LG. Výrobci panely osazují většinou jen do vlajkových zařízení, a to ještě ne do všech. Pouze Samsung, který sám výrobu AMOLED panelů ovládá, si je může dovolit dát i do smartphonů střední třídy.

V letošním roce má být ve větším měřítku zahájena produkce ohebných (flexibilních) AMOLED panelů. Těch bude zpočátku k dispozici pouze omezené množství, protože start výroby je technologicky i finančně náročný. Podle prognózy společnosti Strategy Analytics v letošním roce spotřebuje až 90 % produkce flexibilních AMOLED displejů dohromady Samsung s Applem. Ostatní značky budou jen paběrkovat a ohebná zařízení pravděpodobně odloží. První flexibilní Samsung nebo iPhone se očekává nejdříve na konci letošního roku.

Ohebný AMOLED displej od LG:

Váš názor Další článek: Benchmark Antutu odhalil 10 nejčastěji kopírovaných smartphonů. Je to ten váš?

Témata článku: Apple, Samsung, , , , , Panel, Sam, Displej, Originál Apple, Nedostatkové zboží, Ohebný amoled, Omezené množství, Produkce, Vlajkové zařízení, AMOLED displej, Samsun, ? Displej, Apple a Samsung, #Apple, APP, Velké měřítko, AMOLED panel, Pro +, Ostatní značka