Alcatel Pixi: 7" s KitKatem za opravdu málo peněz [MWC]

Alcatel v představování novinek opravdu nezahálí. Aby si udržel popularitu po čas celého MWC 2014 v Barceloně, vypouští svoje novinky pomalu a pozvolna. Dočkali jsme se již low-endových Alcatelů Pop včetně jednoho tabletu, sportovního minismartphonu Pop Fit, pokračovatelů Idol ve střední třídě a také několika zařízení s Firefox OS. Dnes tu máme další tablet, který je velmi levný, ale nabídne nejnovější Android za cenu, která z něj dělá ideální dárek například pro děti.

Alcatel Pixi 7: žralok v levných vodách?

Není toho moc, čím by se dalo mezi 7" tablety zaujmout. Už zde máme takové, které umí volat, některé mají hodně výkonu, jiné zase perfektní displej či baterii, některé stylové provedení, ale mezi těmi superlevnými aby člověk kvalitní kousek pohledal. Nadějným kandidátem by se mohl stát právě nový Pixi 7 od Alcatelu. Za cenu lehce přes 2 500 korun se v několika barevných provedeních a počínaje červencem letošního roku dostane i na evropský trh. Samozřejmě nebude chybět spousta dokoupitelného, barevně sladěného příslušenství.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Alcatel Pixi 7: barevný 7" tablet za nízkou cenu, který může překvapit (obr.: PhoneArena.com)

TFT zobrazovač nového Pixi 7 má na svojí úhlopříčce qHD rozlišení, tedy 540 × 960 obrazových bodů. Pod kapotou najdeme dvoujádrový procesor MediaTek 8117 s taktem 1,2 GHz na jádro spolu s 512 MB/1 GB operační paměti (v závislosti na regionu). Vnitřní paměť je sice pouhé 4 GB, zkrátka ale nepřijdete díky slotu na až 32 GB microSD karty. K pořizování rodinných momentek nový Pixi 7 nebude, má totiž dvojici kamerek s rozlišením pouze 0,3 Mpx. Potěší nejnovější Android 4.4 KitKat, vrásky nejasnosti vyvolá kapacita baterie 2840 mAh. Překvapením je potom infračervený port a podpora technologie Miracast.

Diskuze (3) Další článek: Nvidia ukázala první evropský smartphone s Tegrou 4i [MWC]

Témata článku: Alcatel, , , , Alcatel One Touch Pop Fit, Ideální dárek, Stylové provedení, Infračervený port, Málo peněz, M Pen, Nejasnost, Perfektní displej, Málo, Pen, Pixi, Technologie miracast, Kit, Alcatel Pixi,