Alcatel 1: Nejlevnější Android Go na světě dostal českou cenovku

Aktualizováno: Alcatel oznámil cenu modelu 1 pro český trh, je to 1 990 Kč. Na Slovensku bude stát 79,99 €. Prodej má odstartovat přibližně v polovině srpna.


 

Firma TCL spravující značku Alcatel představila ultralevný model s podporou Androidu Go. Jedná se o odvozený model od levného 1x, který přišel o „xko“ a navíc má jít na trh s ještě níže nastavenou cenovkou. Telefon nabídne 5" displej s poměrem stran 18:9 a rozlišením 960 × 480 pix. Na plastových zádech je umístěna 5MPx kamerka, selfie je pouze dvoumegapixelová. 

Smartphone běží na čtyřjádrovém MediaTeku MT6763 o taktu 1,3 GHz, který je doplněn pouze 1GB operační pamětí. Šetřilo se i u interního úložiště, která je pouze 8GB. Pokud u něj však započteme velikost systémové ROM s Androidem 8.0 Oreo Go, zbude vám v paměti sotva pár giga. Na druhou stranu vám Alcatel 1 umožní používat dvě SIM karty, na SIM1 bude navíc k dispozici i připojení k sítím LTE (Cat.4). 

Telefon má rozměry 138 × 66 × 10 mm, váží 134 gramů a pohání jej baterie o kapacitě 2 000 mAh. Alcatel 1 se na trh dostane v černé, modré a zlaté, jeho cena však zatím odhalena nebyla. Měli bychom se ji dozvědět koncem týdne, již teď je ale jasné, že se základní Alcatel 1 bude prodávat i v ČR.

Produktové video vybavenějšího Alcatelu 3:

Zdroj Helpix

Diskuze (7) Další článek: Vše, co víme o Samsungu Galaxy Note 9: stylus s Bluetooth a 4 000mAh baterie

Témata článku: , , , , , , , , , Android Oreo Go, Nastavená cenovka, Druhá strana, Česká cenovka, Dostal, Český trh, Interní úložiště, Odvozený model, Cenovka, Poměr stran, DOS, Model, Česká republika, Produktové video, ROM, Slovensko,