Agent 007 mění výbavu. Místo Sony bude volat s Nokií

Tak jako k Jamesi Bondovi neodmyslitelně patří vozidla Aston Martin, stejně je s ním spojena i značka Sony. I když první Bondův mobil byl poněkud vylepšený Ericsson JB988 ve filmu Zítřek nikdy neumírá, po spojení švédské značky se Sony a jejím následném odstoupení ze společného podniku agent 007 vždy používal japonské mobily, naposledy Sony Xperia Z5 ve filmu Spectre.

Klepněte pro větší obrázek
Číslo 007 bude nově patřit agentce Nomi. Z kapes bude lovit novou Nokii

V nejnovější bondovce Není čas zemřít (No Time Ti Die) bude ale všechno trochu jinak. Bond už bude v důchodu a trojčíslí 007 po něm převezme agentka v aktivní službě Nomi. A ta už se Sony volat nebude. Místo toho se tvůrci filmu dohodli se společností HMD Global, která stojí za výrobou smartphonů Nokia. Představitelka Nomi, britská herečka Lashana Lynch, je hlavní tváří kampaně na nový 5G smartphone Nokia, který se představí 19. března 2020 v Londýně.

Ve filmu samotném by se podle informací výrobce mělo objevit telefonů Nokia hned několik. Kromě zatím utajované novinky půjde ještě o loňskou Nokii 7.2 a také legendární Nokii 3310. S propagací novinky udělalo výrobci Nokií lehkou čáru přes rozpočet filmové studio Universal, které společně s producenty snímku Není čas zemřít rozhodlo o už druhém odkladu premiéry. Ta je nově posunuta až na 12. listopadu 2020, což je zhruba 8 měsíců po uvedení avizovaného telefonu. A to už budou spotřebitelé dávno vyhlížet nástupnický model.

Mobily v bondovkách:

Diskuze (16) Další článek: Výroba iPhonů do konce března na plném výkonu. V některých továrnách pracují ve speciálních oblecích, jinde robotizují

Témata článku: Nokia, , , , , , Casino Royal, No Tim, Quantum of Solace, Výbava, Skyfall, Lashana Lynch, Zítřek, Londýn, Sony Xperia, Mobil, Universal, Spectre, Aston Martin, James Bond