140 milionů za 6 let. Xiaomi slaví prodejní úspěch oblíbené řady Redmi Note

Xiaomi má důvod k oslavám. Řada smartphonů Redmi Note jeho podznačky Redmi se už několik let v kuse velmi dobře prodává. Do roku 2020 se celosvětově distribuovalo 140 milionů kusů zařízení Redmi Note všech generací a podmodelů. K úspěchu přispěla také Česká republika.

První model Redmi Note (recenze zde) vstoupil na trh v roce 2014 a vzbudil velký rozruch. V té době byl jeho 5,5palcový displej považován za obří. Už tenkrát první zástupce řady Redmi Note definoval její charakteristické rysy do budoucna – dobrá výbava za rozumnou cenu s kvalitou odpovídající vyšší třídě. U úplně prvního modelu ovšem ještě chyběla tou dobou relativně běžná LTE konektivita.

Více typů i pamětí

To napravila až revize z poloviny roku 2014, někdy označovaná jako Redmi Note 4G. Prakticky hned od první generace tak Xiaomi začalo produkovat vždy několik modelů Redmi Note ročně se vzájemnými drobnými odlišnostmi, aby dokázalo lépe vyhovět požadavkům jednotlivých trhů. Ve značení používá nejčastěji přívlastky Pro (dříve i Prime) nebo doprovodná písmena A, T, S a X. 

Prohlédněte si modely řady Redmi Note v galerii tohoto článku

Ne všechny modifikace se vždy objevují na každém z trhů, Česká republika má ale obvykle na výběr z širší škály modelů. Například u zatím poslední deváté generace jsou to Redmi Note 9, Redmi Note 9 Pro a Redmi Note 9S. U každého modelu se obvykle vyrábí hned několik paměťových variant. Úhlopříčka displeje v souladu s trendy a požadavky uživatelů narostla za šest let z 5,5 na současných 6,7 palce.

Xiaomi nedávno oslavilo 10 let od založení firmy, tady jsou hlavní milníky:

Diskuze (1) Další článek: Další důkaz. Samsung ukončí řadu Galaxy Note, na její místo se dostanou skládačky

Témata článku: Redmi, Xiaomi, , , , , , , Pro +, Prodejní úspěch, Česká republika, Založení, Prime, Model, Oslava, Displej, Generace,