10 tipů na příslušenství a nositelnosti [Vánoce 2015]

Praktické, legrační, parádivé i zábavné. Takové může být příslušenství k mobilům. A k nákupu postačí někdy i pár stokorun.

Nositelná elektronika se stala hitem letošního roku. Spolu s příslušenstvím může být vděčným námětem na nákup vánočních dárků, protože obvykle dokáže jinak tradiční používání smartphonu ozvláštnit. Doplňky bývají zpravidla levnější než samotný telefon, někdy se ale i jejich cena dokáže vyšplhat na několik tisíc.

Než vyberete příslušenství, zjistěte:

  • model telefonu (tabletu), se kterým se bude používat
  • zda jde o smartphone nebo hloupý telefon
  • s jakým systémem smartphone pracuje (kvůli kompatibilitě aplikací ovládajících příslušenství)
  • jaký obsahuje nabíjecí konektor (pro kabely, nabíječky)
  • jaké jsou rozměry telefonu (pro pouzdra, držáky)

Nejlevnější jsou zpravidla různá pouzdra, přívěšky a obaly. U nich stačí jen znát přesný typ nebo alespoň velikost telefonu, se kterým se budou používat. My jsme se v článku zaměřili spíše na univerzálnější příslušenství, které můžete použít se širší paletou přístrojů.

Na MobilManii vám před Vánoci pomůžeme zorientovat se v široké nabídce běžných telefonů, levných i špičkových smartphonů, tabletů, mobilního příslušenství a aplikací. Naše partnerské weby poradí s ostatní elektronikou.

Produkty jsou řazeny podle průměrné ceny od nejlevnějšího po nejdražší.

Odkazy na mobilní příslušenství uvedené v tomto článku jsou placenou inzercí obchodu T.S.BOHEMIA. Doporučení jednotlivých produktů je ale čistě redakční rozhodnutí, odkazy jsme k nim přidali až dodatečně.

V poslední kapitole článku najdete anketu. Můžete nám v ní říct, které doporučované příslušenství byste si vybrali.


Chytrý čudlík: Xiaomi MiKey

Aktuální cena: 129 Kč

Radost udělá i drobnost za pár desítek korun. Xiaomi MiKey je nenápadný čudlík, který vložíte do 3,5mm audio konektoru svého smartphonu namísto sluchátek. Za pomoci aplikace potom tlačítku naprogramujete jeho funkce. Podle kombinace počtu a délky stisků tlačítka poslouží například jako spoušť fotoaparátu, k rychlému přístupu do SMS editoru, ke spuštění hudby nebo k rychlému vytáčení kontaktu.

Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Radost může udělat i příslušenství za pár desítek korun

MiKey se dodává s gumovou objímkou v jedné ze šesti barev (bílá, černá, limetkově zelená, růžová, modrá a oranžová), díky které můžete čudlík připevnit například ke kabelu od sluchátek a zabránit tak ztracení. Konektor lze použít také jako krytku jacku. S telefonem komunikuje příslušenství pomocí bezplatné aplikace MiKey. Nevýhodou je podpora omezená pouze na Android, některé funkce nemusí na jiných smartphonech než Xiaomi pracovat korektně.

Témata článku: , , , , , , Rychlé vytáčení, Zlatá verze, Interaktivní hra, Zásuvka, Běžný telefon, Ovládající příslušenství, Současné dobíjení, Nos, Majlant, Předškolní věk, Technologie Bluetooth, Elektrický proud, Módní doplněk, Bílé provedení, Programování, Služební cesta, Sportovní verze, OZO, Audio konektor,