Další možnost, jak spravovat finance na telefonech Huawei. Do AppGallery přichází Revolut

Oživeno 16. prosince:

Majitelé smartphonů Huawei bez služeb Google mohou využívat další bankovní službu. Do marketu AppGallery přibyla aplikace známé fintechové společnosti Revolut. Má zajištěnou podporu Huawei Mobile Services a funguje stejně jako na konkurenčních platformách Android a iOS.

Revolut je aktuálně dostupný ve více než 35 zemích a eviduje přes 15 milionů zákazníků. Huawei navíc láká na nabídku zvýhodněného prémiového členství v rámci AppGallery, které zájemci mohou vyzkoušet v České republice a v 25 dalších evropských zemích od 16. prosince po dobu dvou měsíců zdarma.

Klepněte pro větší obrázek

Revolut umožňuje spravovat finance v rámci jedné aplikace přehledným a srozumitelným způsobem.  Na jednom místě zobrazí příjmy, výdaje, úspory a investice. Každý registrovaný uživatel aplikace Revolut obdrží vlastní debetní kartu, získá možnost remitence (například pro posílání výplaty ze zahraničí do domovské země), multiměnový účet a další spotřebitelské nabídky. Pro náročnější uživatele má Revolut připraveno několik variant předplatného (Plus, Premium a Metal).

Revolut pro Huawei můžete stáhnout ze svého telefonu nebo zde

„Je nám velikou ctí, že můžeme naším zákazníkům nabídnout aplikaci, jako je Revolut,” říká Siri G. Borsum, finanční ředitel spotřebitelské divize Huawei a dodává: „Snadno přístupné bankovní aplikace jako je Revolut jdou ruku v ruce s naším cílem, a to je dát naším zákazníkům tu možnost, aby si vybrali z těch celosvětově nejlépe hodnocených bankovních aplikací.”

Zdroj: tisková zpráva Huawei


Původní článek z 30. března:

České banky už si na Huawei bez Googlu zvykly. Do AppGallery přibývají jejich aplikace

Do marketu AppGallery společnosti Huawei postupně přibývají další lokální mobilní aplikace. Nejaktivnější jsou v tomto směru tuzemské banky, zhruba polovina z nich už na AppGallery má svoje mobilní bankovnictví. Nově v poslední době přibyly aplikace od mBank, Raiffeisenbank a také České spořitelny.

Market AppGallery je součástí ekosystému služeb Huawei Mobile Services (HMS), kterým výrobce nahradil v novějších modelech smartphonů vydaných po embargu ze strany americké vlády služby Googlu (GMS), zejména market Google Play. HMS používají smartphony Huawei P40, P40 Pro, P40 Lite, P40 Lite E, Mate 30 Pro, Mate 40 Pro, Mate Xs, Y5p, Y6p a některé další modely.

Aplikace tuzemských bank v AppGallery:

Banka Creditas – Creditas Banking

Raiffeisenbank – Mobilní eKonto Raiffeisenbank

Česká spořitelna – George Česká spořitelna + George klíč

Komerční banka – Mobilní banka + KB Klíč

mBank – mBank CZ

Hello Bank – Hello Bank Česká republika

Nejnověji byl aktualizován George České spořitelny a klíč k této mobilní bance, která dříve korektně fungovala pouze na telefonech se službami Googlu (GMS). „Česká spořitelna je bankou s největším počtem zákazníků v Česku. Zpřístupnění mobilního bankovnictví těmto zákazníkům tedy bylo naprosto nezbytné a jsme velmi rádi, že se nám to společně podařilo,“ říká Lukáš Knotte, ředitel rozvoje HMS ekosystému ve spotřebitelské divizi Huawei Česko.

Z větších bank zatím chybí aplikace ČSOB, Monety, Air Bank a Fio banky. I zde se ale v budoucnu můžeme dočkat rozšíření do AppGallery. „Jsme v intenzivním kontaktu s dalšími bankami, takže přírůstky budou následovat,“ doplňuje Knotte.

Nutno dodat, že všechny uvedené aplikace patří do kategorie mobilního bankovnictví, ale není možné s nimi provádět bezkontaktní mobilní platby přes NFC. Vlastní službu, která by dokázala zastoupit na nových modelech Huawei již nepodporovaný Google Pay, zatím firma nenabízí, ačkoli ji nezávazně slibuje už od loňského roku. Alternativou by mohla být spolupráce s platformou Bluecode, která využívá skenování vygenerovaných čárových kódů, v tomto případě ovšem nejde o klasickou NFC platbu na běžném terminálu v obchodě.

Diskuze (64) Další článek: Průlom ve vývoji procesorů? Nápad Samsungu a IBM má telefonům přinést vyšší výkon a až týdenní výdrž

Témata článku: Huawei, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , AppGallery, AppStore, Aplikace, Finance, Huawei Mobile Services,